Риба до свята: рецепт стейка з лосося
Перед подаванням стейк можна скропити соком лимона або подати лимон до риби окремою часточкою.
Стейк із лосося — страва, яку не соромно поставити на святковий стіл. Готується просто, має гарний вигляд і володіє неймовірним смаком та ароматом. Своїм рецептом його приготування поділилася кулінарна блогерка Катерина Мовчан.
Стейк із лосося
Інгредієнти (на 4-5 порцій):
- лосось — 800 г;
- сіль, перець і спеції до риби до смаку;
- лимон.
Спосіб приготування:
Духовку розігріти до 180 градусів (режим верх-низ плюс конвекція).
Рибу помити, висушити паперовим рушником і розрізати навпіл, не прорізаючи шкірку. Зрізати всі кістки і жир, а потім порізати рибу на порційні шматочки, як показано на відео.
Посолити, поперчити, натерти спеціями з усіх боків. Потім узяти кожен шматочок риби, з одного боку відокремити шкірку, не відриваючи її до кінця, щоб риба не розпалася. Далі необхідно сформувати стейк: частину без шкірки загорнути всередину й обернути навколо неї другу частину. Зафіксувати все шкіркою, яку відокремлювали. Обмотати ниткою і викласти у форму для запікання. Так зробити з кожним шматком риби.
Запікати стейки 30-35 хвилин. Перед подаванням зняти з кожного з них нитку. Поставити на стіл зі шматочком лимона або ж можна побризкати рибу соком лимона одразу.
Читайте також:
Лосось "Веллінгтон": рецепт смачної та корисної риби, запеченої в тісті