Просто і смачно: рецепт картоплі з куркою в горщиках
Щоб картопля була смачнішою, можна додати в неї замість води м'ясний бульйон.
Картопля, приготована в духовці в керамічних горщиках, виходить дуже ніжною, ароматною і буквально тане в роті. У кожної господині є перевірений рецепт цієї страви, і кулінарна блогерка Світлана Бауер поділилася своїм.
Картопля з куркою в горщиках
Інгредієнти на чотири горщики:
- картопля – 6 шт;
- куряче філе (краще зі стегна) – 300 г;
- морква – 2 шт;
- цибуля – 2 шт;
- гаряча вода або бульйон – 100 мл;
- сіль, перець, паприка, часник, лавровий лист – за смаком.
Спосіб приготування:
М'ясо нарізати невеликими шматочками і злегка обсмажити з двох боків до легкої скоринки. Цибулю та моркву нарізати маленькими кубиками і теж злегка обсмажити. За бажання м'ясо та овочі можна не обсмажувати, а класти сирими. Також можна додати будь-які овочі на свій смак.
Картоплю нарізати середніми кубиками. У горщики викласти шарами м'ясо, потім моркву з цибулею і зверху картоплю.
Залити гарячою водою або бульйоном, додати сіль і спеції за смаком. Накрити кришками і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на годину, поки овочі не стануть м'якими й ароматними. Під кінець готування можна посипати картоплю тертим сиром.
Читайте також:
Картопля з томатами та сиром: рецепт смачної вечері за 15 хвилин
Картопля фрі без смаження: рецепт дуже смачної та апетитної страви (відео)
Картопля по-селянськи з часником і травами: найсмачніший рецепт улюбленої страви