Ідеальний холодець: рецепт улюбленої страви з багатим смаком
Бульйон із двох видів м'яса виходить наваристий і має більш насичений смак.
Холодець — страва, яку дуже люблять як дорослі, так і діти. Без нього складно уявити собі будь-яке святкове застілля. Зазвичай його готують багато і потім ще кілька днів доїдають. Рецепт холодцю в кожної господині свій, і сьогодні ми пропонуємо спосіб приготування цієї страви від кулінарної блогерки Світлани Бауер.
Холодець
Інгредієнти:
- свиняче м'ясо – 1 кг;
- свинячі ніжки (можна взяти яловичі хвости або яловичі ніжки) – 1,5 кг;
- куряче м'ясо – 1 кг;
- цибулина – 1 шт;
- морква – 2 шт;
- часник – 4 зубчики;
- лавровий лист – 3 шт;
- чорний перець – 10 горошин;
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Промити свинячі ніжки, свинину та курку під проточною водою. Скласти все у велику каструлю, влити чотири літри води, щоб вона повністю покривала м'ясо. Довести до кипіння на сильному вогні.
Щойно вода закипить, зняти піну шумівкою, щоб бульйон був прозорим, після чого додати в каструлю очищену цибулину, моркву, лавровий лист і чорний перець горошком.
Зменшити вогонь до мінімуму і варити бульйон 6-7 годин, щоб м'ясо стало м'яким, а бульйон — насиченим.
Дістати м'ясо з бульйону. Зняти м'ясо з кісток і розібрати на волокна. Більш жирне м'ясо та шкіру пропустити через м'ясорубку для однорідної текстури.
Бульйон процідити, щоб прибрати залишки овочів і спецій. Якщо бульйону стало недостатньо через википання, додати трохи перевареної води, щоб повернути потрібний об'єм.
У бульйон додати сіль і подрібнений часник. Поставити каструлю на вогонь, довести бульйон до кипіння й одразу зняти з плити. Додати розібране м'ясо в гарячий, прокип'ячений бульйон зі спеціями. Перемішати, щоб м'ясо рівномірно розподілилося.
Розлити бульйон із м'ясом по формах. Прибрати в холодильник на 5-6 годин до повного застигання.
Перед подачею прикрасити холодець кружечками вареної моркви або зеленню.
Читайте також:
Просто і смачно: рецепт картоплі з куркою в горщиках
Це не міф: чому курячий суп добре допомагає при застуді
Окрошка на курячому бульйоні: готуємо літню страву з новим смаком