Польські Pierogi: як приготувати оригінальні вареники зі смачною начинкою

Польські Pierogi, польські вареники, тісто для вареників, смачна начинка для вареників
Фото: 1000.menu | Польські Pierogi

Уся річ в начинці, в яку додають зелений горошок і бекон.

Related video

Вироби із тіста з начинкою готують по всьому світу: від Китаю до Італії. В Україні — це вареники, а в Польщі — Pierogi. Це відварені, а потім обсмажені на сковороді вареники з різноманітними начинками. Рецептом поділилися на сайті Serious Eats.

Ця начинка складається з картоплі із зеленим горошком та беконом. Також можна приготувати начинку з подрібненого качиного м'яса та капусти, а ще лісових грибів і квашеної капусти.

Польські Pierogi

Інгредієнти

Для тіста:

  • 3 склянки (390 г) борошна;
  • 1 велике яйце;
  • 2 чайні ложки рослинної олії;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 120–180 мл теплої води.

Для начинки:

  • 2 середні картоплини, очищені та нарізані шматочками;
  • 6 смужок бекону;
  • 3 великі цибулини;
  • 1 склянка (130 г) замороженого молодого горошку (попередньо розмороженого);
  • 255 г сиру рікота;
  • сіль і свіжомелений перець, сметана для подачі.

Приготуйте тісто. На чистій робочій поверхні насипте борошно гіркою і зробіть заглиблення в центрі. Додайте в заглиблення яйце, рослинну олію та сіль і обережно збийте виделкою, не додаючи борошно. Продовжуйте помішувати дерев'яною ложкою, додаючи невеликі кількості теплої води і поступово додаючи борошно. Додавайте наступну порцію води тільки тоді, коли попередня буде ретельно змішана з борошном і суміш стане сухою. Щойно тісто почне формуватися, відпустіть ложку і замісіть тісто руками. Припиніть додавати воду, щойно все борошно буде додано й утвориться м'яке тісто (воно не повинно бути вологим або липким — якщо це так, додайте ще трохи борошна).

Візьміть кухонний таймер і встановіть його на 8 хвилин. Продовжуйте місити тісто, поки не спрацює таймер, посипаючи робочу поверхню борошном у міру необхідності, щоб тісто не прилипало. Воно має бути гладким і еластичним. Переверніть миску над тістом і залиште його за кімнатної температури на 1 годину.

І готуйте начинку. Відваріть очищену картоплю до м'якості в солоній воді. Після залиште остигати. Обсмажте бекон на великій сковороді на середньому вогні до хрусткої скоринки. Цибулю подрібніть і обсмажте в жиру від бекону. Додайте горошок і продовжуйте готувати приблизно 2 хвилини. Відкладіть убік.

Розкришіть бекон і додайте його в миску з картоплею разом із сиром рікота. Щедро приправте сіллю та перцем і розімніть інгредієнти разом. Додайте горошок і подрібнену цибулю. Спробуйте та додайте сіль і перець, якщо потрібно.

Розкачайте тісто на злегка посипаній борошном робочій поверхні до товщини приблизно 3 мм. Виріжте кола діаметром 5–7,5 см або ободом склянки, або формочкою для печива. Покладіть приблизно 1 ст. л. начинки в центр кожного і зліпіть вареники.

Обсмажте трохи подрібненої цибулі на сковороді для заправки. Варіть вареники партіями протягом 5 хвилин після того, як вони спливуть на поверхню води. Вийміть із води шумівкою і відкладіть на велику тарілку або блюдо. У великій сковорідці розтопіть вершкове масло і злегка обсмажте готові вареники партіями. Перекладіть на тепле блюдо. Додайте обсмажену цибулю та подавайте зі сметаною.

Читайте також:

Смачні вареники з сиром: рецепт популярної української страви

Чудовий рецепт тіста для вареників: усе виходить дуже смачно

Смачно, як у ресторані: рецепт вареників із грибами