Смачна закуска за 10 хвилин: рецепт східної піци на лаваші із секретною приправою

Східна піца за 10 хвилин, лахмаджун, ліванська піца, турецька піца
Фото: Turkish Ministry of Culture and Tourism | Східна піца за 10 хвилин

Ця страва в Туреччині називається лахмаджун і готується на тонкому лаваші з фаршем і приправами.

Related video

Подібну страву готують у Лівані та Туреччині. Але зазвичай прісне тісто для неї готують окремо, викладаючи зверху різноманітні начинки. Автор рецепта пропонує зовсім простий варіант із використанням готового лаваша, який в Україні продається під назвою "Піта". Це найпростіший прісний корж із борошна, води та дріжджів.

У країнах, де готують подібну страву, її називають лахмаджун, або манакіш. І це SOS-варіант, коли хочеться чогось смачного, але немає настрою багато часу проводити на кухні.

І це чудовий привід, щоб спробувати східну приправу "7 спецій", або Baharat. Це суміш спецій, що використовується в близькосхідній кухні, яка готується з — так, ви вгадали — 7 спецій!

Приправа "Сім спецій"

Інгредієнти:

  • 6 частин паприки;
  • 4 частини чорного перцю;
  • 4 частини насіння кмину;
  • 3 частини кориці;
  • 3 частини гвоздики;
  • 3 частини насіння коріандру;
  • 3 частини мускатного горіха;
  • 1 частина стручків кардамону.

І ще один варіант:

  • 2 частини кориці;
  • 2 частини чорного перцю;
  • 2 частини кмину;
  • 2 частини кардамону;
  • 2 частини коріандру;
  • 1 частина мускатного горіха;
  • 1 частина гвоздики.

Цією сумішшю можна натерти м'ясо або змішати з оливковою олією і соком лайма, щоб вийшов маринад для курки, або м'яса.

Східна піца за 10 хвилин

Інгредієнти:

  • один лаваш "Піта".

Для пряного курячого фаршу:

  • 125 г курячого фаршу;
  • 2 ч. л. томатної пасти;
  • 1 ч. л. суміші спецій "Бахарат" (також відомої як "7 спецій");
  • 1/2 ч. л. паприки, солодкої (або копченої);
  • 1 зубчик часнику, роздавлений за допомогою часникодавки;
  • 1/4 ч. л. солі;
  • 1 ст. л. дрібно нарізаної петрушки або коріандру/кінзи, за бажанням;
  • 1/2 ст. л. оливкової олії.

Для подачі:

  • 2 ст. л. фети, бринзи, або козячого сиру;
  • Лимонний сік, просто злегка збризніть;
  • Сушені пластівці чилі / пластівці червоного перцю.

Змішайте інгредієнти для курячої начинки в мисці. Розподіліть по всій поверхні одного боку хліба. Розігрійте 1 столову ложку олії в сковороді на сильному вогні. Покладіть хліб м'ясним боком донизу і готуйте 90 секунд, злегка придавлюючи, щоб посилити колір. М'ясо прилипне до хліба.

Переверніть щипцями і бік без начинки, поки вона не стане золотистою і хрусткою (зменшіть вогонь, якщо хліб підрум'янюється занадто швидко).

Викладіть на обробну дошку, посипте фетою, збризніть оливковою олією першого віджиму. Посипте іншими начинками за вашим вибором. Розріжте на 8 частин, як піцу, насолоджуйтеся!

Можна просто засунути східну піцу в духовку, тоді її приготувати ще простіше, хоча вона й не буде надто хрусткою.

Читайте також:

Піца, як у ресторані: топ найкращих начинок і рецепт найкращого тіста

Дуже багато начинки і тонке тісто: як приготувати Чиказьку піцу

Найвишуканіша страва, як у ресторані: рецепт піци з блакитним сиром і грушею