Підтримайте нас

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

Вівсяні млинці: рецепт оригінальної страви на Масляну

Вівсяні млинці, млинці рецепт, вівсяні млинці рецепт
Вівсяні млинці | Фото: Getty Images

Такі млинці корисніші за млинці з пшеничного борошна.

На Масляну готують млинці. І в класичному рецепті млинці готуються з пшеничного борошна. Але можна приготувати і з вівсяного. Це приємна різноманітність і новий смак на свята. Фокус розповість, як їх приготувати.

Вівсяні млинці

Інгредієнти:

  • борошно вівсяне — 300-400 г;
  • дві склянки молока;
  • жовтки яєчні — 6 шт;
  • білок яєчний — 4 шт;
  • дріжджі свіжі — 10 г;
  • масло вершкове — 2 ст. л.;
  • цукор (можна замінити на стевію) — 2 ч. л.;
  • сіль.

Спочатку приготуйте тісто для млинців. Борошно просійте, молоко нагрійте до 35-37 °С. Дріжджі розведіть у невеликій кількості молока і дайте постояти 10 хвилин.

Змішайте борошно з молоком, що залишилося, додайте молоко з дріжджами, поставте в тепле місце на 30 хвилин. Після додайте жовтки, розтерті з цукром і сіллю та розтоплене вершкове масло. Добре перемішайте. Додайте збиті в пишну піну білки, акуратно і швидко перемішавши їх із тістом дерев'яною або силіконовою лопаткою.

Відео дня

Випікайте вівсяні на млинцевій сковороді, змащуючи її олією.

Читайте також:

Різнокольорові млинці: як приготувати та які таємні інгредієнти додати

Млинці чи вареники: коли Масляна 2025 року і як її святкують за українськими традиціями

Меню на Масляну: рецепт млинців із дірочками