Торт "Монастирська хата" з листкового тіста: рецепт смачного десерта
Торт "Монастирська хата" славиться своєю оригінальною формою і вишневою начинкою.
Торт "Монастирська хата", або "Монастирська хата" готується з трубочок із вишнею зі смачним кремом і тертим шоколадом. З тістом возитися не доведеться: використовуйте готове листкове. Вам залишиться тільки злегка розкачати його, нарізати смужками, начинити вишнею і спекти. Рецептом поділилися на сайті Tortino.
Монастирська хата
Інгредієнти:
- тісто листкове бездріжджове — 500 г.
Для начинки:
вишня заморожена — 500 г;
цукор -180 г;
Крохмаль кукурудзяний — 1 ст. л.
Для крему:
- сметана 30% — 800 г;
- цукор ванільний — 10 г;
- цукрова пудра — 150 г.
Для прикраси:
- шоколад гіркий 50 г.
Підготуйте інгредієнти для торта "Монастирська хата". Якщо тісто заморожене, то розморожуйте його поступово, в холодильнику, щоб не порушилися шари.
Коли тісто для торта відтане, займіться вишнею. Викладіть її в друшляк, встановлений над мискою. Дайте відтанути. Зайва рідина стікатиме в миску (можна використовувати її для приготування напоїв).
Цукор змішайте з крохмалем. Розкачайте листкове тісто і наріжте смужками завдовжки близько 22 см і завширшки 7 см (15 штук). Розподіліть зверху вишню. Посипте цукром, змішаним із крохмалем.
Сформуйте "колоди" для "Монастирської хати", випікайте трубочки з вишнями в духовці, розігрітій до 200 °C приблизно 20 хвилин. Дайте повністю охолонути за кімнатної температури.
Приготуйте крем для торта. Сметану збийте міксером із цукровою пудрою та ванільним цукром до отримання пишної однорідної маси.
І збирайте торт "Монастирська хата". Викладіть на тарілку випечені трубочки з начинкою з вишні шарами в такому порядку: 5 штук, 4, 3, 2, 1, щедро промазуючи кремом.
Приберіть торт у холодильник мінімум на 3 години. Перед подаванням посипте тертим гірким шоколадом.
Читайте також:
Одне велике тістечко для справжніх ласунів: рецепт торта "Еклер"
Повітряний і ніжний: рецепт класичного торта "Пташине молоко"
Смачний торт "Джоконда" з особливим бісквітом: рецепт смачного десерту