Майонез без яєць: рецепт бюджетного та смачного соусу
Майонез — один із найпопулярніших соусів. Його не тільки використовують для приготування салатів, а й часто додають у випічку для надання їй більшої легкості та м'якості. Традиційно до майонезу додають яйця, проте кулінарна блогерка Ольга Головіна показала, як приготувати смачний соус без цього інгредієнта.
Своїм рецептом вона поділилася в Instagram.
Майонез без яєць
Інгредієнти:
- розсіл із зеленого горошку — 50 мл;
- сіль — дрібка;
- цукор — дрібка;
- лимонний сік — 1 ч. л;
- гірчиця — 1/2 ч. л;
- часник — 2 зубчики;
- олія — 160–170 мл.
Спосіб приготування:
У глибоку миску вилити розсіл із зеленого горошку, додати сіль, цукор, гірчицю і лимонний сік, перебити блендером до утворення піни. Поступово туди ж влити рослинну олію, постійно працюючи блендером.
Чим більше олії — тим густішим буде ваш майонез.
Наприкінці приготування додати пару зубчиків часнику для насиченості смаку. Але це можна робити за бажанням.
Читайте також:
Рецепт смачної заправки для салатів: як приготувати пісний майонез (відео)
Салат із пекінською капустою, шинкою та огірком: покроковий рецепт