Ідеальне варене яйце. Простий рецепт із секретом: як приготувати яйця некруто

яйце некруто, як правильно зварити яйце, ідеальне яйце, як приготувати яйця некруто
Фото: Pexels | "Фокус" знайшов ідеальний рецепт варіння яєць

Одна з найпростіших процедур готування на кухні, як і раніше, залишається найнепередбачуванішою: як приготувати яйце в достатній мірі рідким, або як бути впевненим, що воно вже не розтечеться по обличчю при вживанні. Кухарі дають точний і вичерпний рецепт — як варити яйця.

Related video

Яйця люблять усі. Це універсальний сніданок чи калорійний похідний набір. У 100 г яйця міститься 12,7 г білка, це більше, ніж у свинині, а калорійність порівнянна з курятиною. Та й коштують 100 грам яйця (2 яйця категорії С0) лише 8 гривень — це найдешевше джерело білка.

Саме в курячому яйці містяться незамінні для людини речовини:

  • ніацин — необхідний для харчування мозку й утворення статевих гормонів;
  • вітамін К — забезпечує згортання крові;
  • холін — сприяє обміну жирів, покращує пам'ять;
  • лецитин — необхідний для харчування нервової та мозкової тканини;
  • лізоцим — має антибактеріальну та противірусну дію
  • а також вітаміни А, Е, D, K, В1, В2, В6, В12, ретинол, кальцій та залізо, біотин і фолієва кислота.

А ще це дуже смачно. Є люди, які люблять вмочати смажений тост у рідкий жовток і отримують від цього глобальне ранкове задоволення. І є люди, які не хочуть, щоб "це розливалося", а вважають за краще посолити твердий жовток і приправити його олією чи майонезом. На жаль, і ті, й інші часто промахуються.

Кухарі з HelloFresh називали ідеальний рецепт варіння яєць. Його головний секрет — ЗАВЖДИ починайте приготування в холодній воді. Саме тоді можна правильно порахувати час, необхідний для готовності різного виду крутості яйця.

яйце некруто, як правильно зварити яйце, ідеальне яйце, як приготувати яйця некруто Fullscreen
Такий вигляд має консистенція яйця після різного часу варіння
  • Крок 1: Залийте яйце холодною водою (це допоможе вам краще контролювати результат).
  • Крок 2: Доведіть воду до кипіння (на поверхні води мають з'явитися великі бульбашки).
  • Крок 3: Зніміть каструлю з конфорки та накрийте кришкою. Потім залиште яйце в накритій каструлі на 2-14 хвилин (залежно від того, наскільки воно має бути рідким або твердим).

Тепер у вас є точна відповідь на питання — як приготувати на сніданок саме те яйце, яке ви хочете!

Рецепт унікальної пасти

На Сардинії розсекретили рецепт приготування унікальної пасти філіндеу. Найскладніше — вручну розкачат пасту. Спочатку розім'яте тісто складають удвічі та розтягують, потім учетверо — і розтягують… В ідеалі має відбутися 8 розтягувань, після чого у вас буде 256 (!) найтонших ниток.

Важливо
Суп, зрази та паштет. Незвичайні рецепти страв із моркви
Суп, зрази та паштет. Незвичайні рецепти страв із моркви