Стиль життя
Рецепт божественного курячого філе від Клопотенка
17970
Готуємо ніжне куряче філе з соусом з оливкової олії та вершкового масла з лимоном.
Відомий кулінар Євген Клопотенко поділився на своєму сайті простим рецептом "божественного курячого філе". Для приготування знадобиться мінімум інгредієнтів, навичок та вашого часу, а результат приємно здивує.
Для приготування курячого філе вам знадобиться:
- 1 куряче філе (250-300 г);
- 50 мл оливкової олії;
- 40 г вершкового масла;
- ½ лимона;
- сіль та перець на свій смак.
Покроковий рецепт:
- Підготуйте всі інгредієнти. Куряче філе почистьте від зайвого жиру та плівок. Розріжте вздовж на дві частини приблизно однакової товщини. Це потрібно для того, щоб грудка приготувалася швидше.
- Візьміть сковорідку. Розігрійте 50 мл оливкової олії. Покладіть половинки курячого філе і смажте на повільному вогні з обох боків до утворення золотистої скоринки. Дуже важливо не перетримати температуру, інакше ризикуєте отримати сухе м'ясо. На приготування курочки з двох боків у вас піде приблизно 7-10 хвилин. Після того, як м'ясо досмажитися, поперчіть та посоліть його.
- Візьміть лимон, помийте, розріжте навпіл. Натріть цедру половини цитрусу на дрібній тертці. Використовуйте для приготування соусу лише жовту частину лимона, тому що біла може давати гіркоту.
- На сковорідку з курячим філе вичавте сік половини лимона.
- Покладіть на сковорідку 40 г вершкового масла і натерту лимонну цедру. Тушіть курочку в соусі 5-7 хвилин.
- Подавайте філе на тарілці, попередньо поливши його соусом. Смачного!
Фокус раніше розповідав про те, як приготувати найсмачніший маринад для шашлику, щоб м'ясо вийшло соковитим та м'яким. І як зробити страви з бобових та з чим краще поєднувати цей складний продукт.
Також Фокус зібрав кілька рецептів смачної яєчні з додаванням різних інгредієнтів.