Свіжі цукіні надають хрусткої текстури | Фото: Євген Клопотенко
Салат чудово доповнить м'ясні чи рибні страви на грилі.
Український шеф-кухар Євген Клопотенко не перестає дивувати смачними рецептами. Цього разу кулінар пропонує приготувати легкий весняний салат із цукіні. За словами Клопотенка, хрусткі цукіні у поєднанні з редисом, кропом і кедровими горішками в салаті під ароматною оливковою олією з додаванням лимонного соку — смачне та свіже рішення. Салат чудово доповнить страви з м'яса чи риби.
Для приготування салату нам знадобиться:
200 г цукіні;
200 г редису;
пучок кропу;
20 г кедрових горіхів;
сік одного лимона;
2 ст. л. оливкової олії;
сіль та перець за смаком.
Покроковий рецепт:
підготуйте овочі для салату. Шеф-кухар рекомендує брати молоді цукіні без насіння з м'якою шкірою, яку не потрібно очищати. Редиска має бути солодкою і щільною, тому спробуйте її, перш ніж додавати в салат;
візьміть 200 г редиски, помийте і поріжте кружальцями;
цукіні помийте і поріжте кружальцями чи слайсами;
викладіть овочі в невелику миску;
помийте пучок кропу, промокніть паперовим рушником, наріжте і додайте до овочів;
салат посоліть за смаком, додайте сік одного лимона і 20 г кедрових горішків;
полийте салат 2 ст. л. оливкової олії. Добре перемішайте і поставте в холодильник на 20 хвилин, щоб овочі пустили сік і промаринували в лимонному соку.
Відео дня
Рекомендації від Євгена Клопотенка:
за смаком до салату можна додати огірки, базилік, трохи часнику, листя бебі шпинату;
замість оливкової олії можна додати кедрову, кукурудзяну, лляну або гарбузову;
чим довше овочі залишаються у заправці, тим смачнішим стає салат. Можете розділити готову страву на кілька порцій та залишити одну на наступний день. Вона буде смачною та соковитою.