Рецепт домашнього шоколадного печива до чаю

печиво, шоколадне печиво
Фото: Instagram | Апетитне шоколадне печиво до чаю

Десерт, який тане в роті та готується максимально просто.

Related video

Що може бути затишніше, ніж тепле ароматне шоколадне печиво до чаю дощовим осіннім вечором. Приготувати таке частування досить легко та швидко. Воно виходить м'яким, тане в роті й нагадує про дитинство. Рецепт із Instagram фуд-блогерки irynka_pryanya.

Для приготування ароматного печива нам знадобиться:

  • борошно — 150 г
  • какао — 60 г
  • цукрова пудра — 100 г
  • розпушувач тіста — 10 г
  • вершкове масло — 60 г
  • яйця — 2 шт.

За бажанням можна додати шоколадні чипси, щоб зробити печиво ще шоколаднішим.

Спосіб приготування:

  • В окремій мисці змішуємо просіяне борошно — це необхідно зробити, щоб наситити борошно киснем, тоді випічка виходить м'якша, какао, цукрову пудру та розпушувач. Усе добре перемішуємо.
  • В іншій мисці збиваємо яйця з ванільним цукром. Для цього можна скористатися блендером зі знімним вінчиком.
  • Додаємо в суху суміш збиту яєчно-цукрову суміш і заздалегідь розтоплене вершкове масло. Розтопити масло можна в мікрохвильовій печі, достатньо кількох секунд, або на водяній бані.
  • Замішуємо тісто й залишаємо в холодильнику на годину. Важливо максимально добре охолодити тісто, інакше готове печиво не матиме тріщин, із якими воно має апетитніший вигляд.
  • Через годину дістаємо тісто з холодильника, формуємо з нього кульки й добре обмочуємо їх у цукровій пудрі.
  • Випікаємо печиво 12 хвилин за температури 190 градусів.
  • Для подачі можна посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Фокус раніше писав про те, як приготувати улюблений десерт парижанок — справжні французькі млинці креп-сюзетт в апельсиновому соусі. Ця страва стане вашим улюбленим сніданком. Млинці виходять ніжними й дуже тонкими, а соус додає їм пікантної нотки.

Також Фокус розповідав про те, як приготувати десерт, який обожнюють італійки, — солодкі трубочки каннолі з найніжнішим кремом рікотта з шоколадною крихтою, цукатами та фісташками.