Рецепт домашнього шоколадного печива до чаю
Десерт, який тане в роті та готується максимально просто.
Що може бути затишніше, ніж тепле ароматне шоколадне печиво до чаю дощовим осіннім вечором. Приготувати таке частування досить легко та швидко. Воно виходить м'яким, тане в роті й нагадує про дитинство. Рецепт із Instagram фуд-блогерки irynka_pryanya.
Для приготування ароматного печива нам знадобиться:
- борошно — 150 г
- какао — 60 г
- цукрова пудра — 100 г
- розпушувач тіста — 10 г
- вершкове масло — 60 г
- яйця — 2 шт.
За бажанням можна додати шоколадні чипси, щоб зробити печиво ще шоколаднішим.
Спосіб приготування:
- В окремій мисці змішуємо просіяне борошно — це необхідно зробити, щоб наситити борошно киснем, тоді випічка виходить м'якша, какао, цукрову пудру та розпушувач. Усе добре перемішуємо.
- В іншій мисці збиваємо яйця з ванільним цукром. Для цього можна скористатися блендером зі знімним вінчиком.
- Додаємо в суху суміш збиту яєчно-цукрову суміш і заздалегідь розтоплене вершкове масло. Розтопити масло можна в мікрохвильовій печі, достатньо кількох секунд, або на водяній бані.
- Замішуємо тісто й залишаємо в холодильнику на годину. Важливо максимально добре охолодити тісто, інакше готове печиво не матиме тріщин, із якими воно має апетитніший вигляд.
- Через годину дістаємо тісто з холодильника, формуємо з нього кульки й добре обмочуємо їх у цукровій пудрі.
- Випікаємо печиво 12 хвилин за температури 190 градусів.
- Для подачі можна посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Фокус раніше писав про те, як приготувати улюблений десерт парижанок — справжні французькі млинці креп-сюзетт в апельсиновому соусі. Ця страва стане вашим улюбленим сніданком. Млинці виходять ніжними й дуже тонкими, а соус додає їм пікантної нотки.
Також Фокус розповідав про те, як приготувати десерт, який обожнюють італійки, — солодкі трубочки каннолі з найніжнішим кремом рікотта з шоколадною крихтою, цукатами та фісташками.