Не грійте в мікрохвильовці. Топ 5 продуктів, які не можна розігрівати повторно

Дівчина на кухні
Фото: Freepik | 5 продуктів, які в разі повторного розігріву зашкодять здоров'ю

Приготувати їжу, а потім просто розігрівати її — дуже зручно, проте не всі продукти добре переносять повторний розігрів у мікрохвильовці.

Related video

Погодьтеся, в сучасному ритмі життя складно готувати свіжу порцію їжі для кожного прийому їжі. У результаті всі ми грішимо тим, що часто розігріваємо заздалегідь приготовану їжу. Хоча розігрівання їжі є звичайною практикою, не всі продукти добре переносять повторне нагрівання на плиті або в мікрохвильовці. Деякі продукти під час розігрівання можуть втратити свою харчову цінність або й зовсім бути небезпечними для вашого здоров'я. Ось 5 основних продуктів, які не варто розігрівати. Про це пише Onlymyhealth.

У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!

Рис

Fullscreen
Фото: pexels.com

За даними Національного дослідження охорони здоров'я Сполученого Королівства, залишки рису можуть містити спори бактерій, які переживають початковий процес приготування. У разі неправильного розігрівання ці спори можуть розмножуватися і спричиняти харчове отруєння. Тому, якщо ви розігріваєте рис, переконайтеся, що він нагрітий ретельно і швидко.

Курка

Розігрівання курки за неправильної температури може призвести до зростання шкідливих бактерій. Вкрай важливо ретельно розігріти курку, щоб її внутрішня температура досягла 74°C.

Шпинат та інша листова зелень

Fullscreen

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі ScienceDirect, листова зелень в разі повторного нагрівання може втратити свою харчову цінність через розпад нітратів на нітрити — потенційно шкідливі сполуки. Найкраще вживати цю зелень у свіжому вигляді або використовувати відразу після приготування.

Картопля

Коли картоплю готують, а потім занадто надовго залишають за кімнатної температури, у ній можуть з'являтися шкідливі бактерії. Повторне нагрівання картоплі може спричинити розмноження цих бактерій, що призведе до харчового отруєння.

Яйця

Fullscreen
Фото: Getty Images

Повторне нагрівання яєць може призвести до зміни їхньої білкової структури та спричинити проблеми з травленням. Якщо вам потрібно розігріти яйця, зробіть це за низької температури, а потім одразу їжте.

Як безпечно розігріти їжу

За даними Центру безпеки харчових продуктів, такі поради можуть забезпечити правильний розігрів залишків їжі:

  • використовуйте харчовий термометр для вимірювання внутрішньої температури їжі;
  • розігрівайте їжу на сильному вогні;
  • перевірте час розігрівання;
  • розігрівайте їжу до кипіння.
Fullscreen
Фото: Freepik

Хоча розігрівати їжу дуже зручно, деякі продукти краще вживати у свіжому вигляді або з певними запобіжними заходами під час розігрівання, щоб уникнути ризику для здоров'я. Важливо правильно поводитися з їжею, щоб звести до мінімуму ризик захворювань харчового походження.

Нагадаємо, найважливіші поживні речовини організму важливо отримувати зранку, щоб зарядити вас енергією на весь день.

Раніше Фокус писав про те, що додавши у свій раціон продукти, які сприяють зміцненню імунітету, ви перенесете сезон холодів і застуд без лікарняних.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця.