Як приготувати вдома смачну каву: 5 помилок, які можуть зіпсувати смак напою

Дівчина наливає каву
Фото: Freepik | Як правильно готувати каву

Багато хто не тільки починає свій день із кави, а й п'є її впродовж дня, щоб підбадьоритися і стати енергійнішим. Якщо ви навчитеся правильно готувати каву, вона не тільки швидко розбудить вас, а й стане набагато смачнішою.

Related video

Фільтрована кава, еспресо, кава з рослинним молоком, портафільтр або френч-прес — існує безліч варіацій улюбленого напою, який за умови правильного приготування та помірного вживання може принести користь здоров'ю. Згідно з дослідженнями, кавові напої, особливо чиста фільтрована кава або класичний еспресо, можуть знизити рівень холестерину, чинять протизапальну дію і навіть знижують ризик розвитку діабету ІІ типу. Але, щоб отримати всі ці переваги, потрібно готувати її правильно. Про помилки під час приготування кави пише Fit For Fun.

У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!

Зберігати каву в холодильнику

Fullscreen
Фото: Freepik

Існує хибна думка, що каву найкраще зберігати в холодильнику, оскільки це забезпечує тривале збереження аромату. Насправді все навпаки, оскільки в холодильнику кава швидко вбирає в себе аромати інших продуктів. Найкраще зберігати каву далеко від інших запахів і світла.

Тримати упаковку відкритою

Якщо ви рідко п'єте каву, то використовуєте її набагато повільніше, ніж ті, хто п'є багато. Однак будьте обережні й не залишайте каву у відкритій упаковці занадто довго. Через це вона втрачає свій смак і може навіть стати гіркою.

Молоти всю каву відразу

Fullscreen
Фото: Freepik

Попередньо мелена кава практична, але порошок швидко втрачає свій аромат, якщо його не використовувати протягом кількох тижнів — і в кінцевому підсумку сильно страждає смак.

Якщо ви любите смачну насичену каву, то подрібнювати зерна потрібно безпосередньо перед приготуванням, адже запах свіжомелених кавових зерен безцінний.

Запарювати гарячою водою

Часто під час приготування кави у багатьох людей виникає спокуса залити каву окропом. Однак гаряча вода особливо шкідлива для смаку напою. Гаряча вода вивільняє важливі гіркі речовини з кави, і аромат випаровується за дуже короткий час; так, кава не тільки має гіркий і палений смак, а й шкідлива для шлунка.

Каву краще заварювати водою температурою від 90 до 95 градусів. Якщо у вас немає чайника з індикатором температури, можна просто дати воді охолонути протягом двох-трьох хвилин після закипання, перш ніж використовувати її для кави.

Використовувати неякісну воду

Fullscreen
Фото: pexels.com

Смак кави часто залежить від якості використовуваної води. Хоча на якість водопровідної води вплинути складно, якщо вода занадто жорстка, можна використовувати, наприклад, мінеральну воду. Також стежте, щоб вода не була занадто м'якою, інакше кава швидко стане несмачною.

Нагадаємо, 8 важливих переваг вживання чорної кави вранці.

Раніше Фокус писав про те, що дієтолог розповіла, що додавати в каву, щоб не набирати вагу: рослинне молоко, коров'яче або вершки,

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця.