Розділи
Матеріали

Усього чотири інгредієнти: чудовий торт без випічки зі смаком пряників

Фото: Getty | Прикрасити торт можна тертим шоколадом, фрктами чи ягодами

Пряники, що зачерствіли, стануть чудовою основою для швидкого торта.

Кожній господині знайома ситуація, коли куплені в магазині пряники вже за кілька днів ставали черствими та вже не так смакували з чаєм чи кавою. Кулінарна блогерка Nichka запропонувала відмінний варіант вирішення цієї проблеми та показала, як засохлі пряники перетворити на шикарний десерт, що порадує своїм смаком.

Торт із пряників

Складові:

  • Пряники — 500 гр;
  • Сметана — 500 гр;
  • Цукор — 100 гр;
  • Банани — 3 шт.

Спосіб приготування:

Пряники подрібнити на крихту.

В окремому посуді сметану та цукор збити в крем.

Бортики роз'ємної форми поставити на тарілку чи підставку. Розділити пряникову крихту на 4 рівні частини (шари в торті повторюватимуться 4 рази). Викласти одну частину крихти й злегка утрамбувати.

Поступово викласти чверть сметанного крему.

Банани очистити, нарізати на кружечки. Частину кружальця банана викласти в один шар поверх крему. Банани для торта краще брати міцні, а не переспілі або такі, що полежали.

Зібрати торт, чергуючи шари (пряникова крихта, сметанний крем і банани). Верхній четвертий шар робити без бананів, зверху має бути сметанний крем.

Готовий торт поставити в холодильник на ніч для просочення (не менше 10 годин). Потім зняти бортики форми та прикрасити торт за бажанням.

Нагадаємо, як без випічки приготувати "Наполеон", "Сметанник" і чизкейк.