Назва салату повністю виправдовує себе простотою приготування. Однак смак від цього абсолютно не страждає.
Поки баклажани не відійшли до наступного літа, саме час приготувати з них ще одну смачну заготовку на зиму. Йдеться про ліниві баклажани. Назва салату, рецептом якого поділилися в кулінарному блозі "Домашня консервація", говорить сама за себе. Така страва не потребує особливих зусиль і вдасться у всіх.
Ліниві баклажани
Інгредієнти:
- баклажани – 10 шт;
- морква – 10 шт;
- червоний болгарський перець – 10 шт;
- великі помідори – 10 шт;
- цибуля – 4 головки;
- часник – 1 головка;
- столовий оцет (6%) – 1,5 склянки;
- рослинна олія – 150-200 гр;
- сіль – 5 ч. л;
- цукор – 5 ч. л;
- пекучий перець – 1-2 шт.
Спосіб приготування:
Баклажани нарізати кружечками, від шкірки не очищати. Скласти в каструлю. Болгарський перець почистити від насіння і плодоніжки, порізати великими кільцями. Помідори порізати крупно.
Цибулю і моркву порізати кільцями, все скласти в ту ж каструлю, де баклажани.
Рубаний часник і порізаний тонкими кільцями червоний перець покласти зверху.
Вилити в каструлю олію, трохи оцту столового, посолити і додати цукор. Довести овочі до кипіння і варити, періодично помішуючи, 30 хвилин. Гарячим розлити в сухі стерилізовані банки і закатати кришками. Укутати, залишивши до повного охолодження.
Раніше Фокус писав, як приготувати баклажани в томаті та по-павлодарськи.