2024 рік пройде під заступництвом зеленого дерев'яного Дракона. А що може бути краще для дракона, ніж м'ясо та свіжі овочі.
Салату "Китайський дракон" зі смаженим м'ясом і овочами надає особливої пікантності заправка та гострий перець. Із зазначеної кількості продуктів вийде 6 порцій. Приготуйте до новорічного столу цю страву, рецепт якої дізнався Фокус.
Інгредієнти
- вирізка свиняча — 400 г;
- буряк — 200 г;
- морква — 200 г;
- цибуля ріпчаста — 400 г;
- перець гострий свіжий — 1 шт.;
- цукор — 1 ч. л.;
- олія оливкова — 100 г;
- петрушка та селера — 40 г;
- оцет бальзамічний — 1 ст. л.;
- соус соєвий — 3 ст. л.;
- соус теріякі — 1 ст. л.;
- сіль — до смаку.
Приготування
Крок 1
Очистіть моркву та буряк і натріть їх на тертці для корейської моркви або наріжте тонкою соломкою. Додайте до овочів соєвий соус і теріякі та все перемішайте.
Крок 2
Наріжте тонкими смужками вирізку та посоліть до смаку. Обсмажте свинину на розпеченій сковороді протягом 10 хвилин.
Крок 3
Додайте до обсмаженого м'яса цукор і нарізаний максимально тонкою соломкою гострий перець.
Крок 4
Потушкуйте нарізану півкільцями цибулю на олії до прозорості протягом 3-4 хвилин.
Крок 5
Подрібніть зелень і з'єднайте всі інгредієнти. Додайте в салат олію та бальзамічний оцет і ретельно все перемішайте.
Такому салату потрібно дати настоятися протягом 2-3 годин — так він буде значно смачнішим.
Нагадаємо, аромат свята в домі створять свинячі крученики в підливі з білих грибів. Традиційна українська страва з білими грибами прикрасить будь-який святковий стіл.
Раніше Фокус писав, як приготувати до свята свинину, тушковану в молоці. Приготоване в таким способом м'ясо має дуже яскравий аромат, ніжну текстуру та прикрасить будь-який святковий стіл.