Розділи
Матеріали

Салат с курицей, морковью и сыром: просто и очень вкусно

Тетяна Ковальчук
Фото: lefood.menu | Салат із куркою

Приготування салату за цим рецептом не займе багато часу. Продукти знадобляться звичайнісінькі. Його можна подати до будь-якого застілля — і на буденну вечерю, і на свято.

Під час приготування салату з куркою, морквою та сиром головне — розібрати варену курку на максимально тонкі та дрібні волокна. І тоді такий салат із морквою одразу набуває зовсім іншого смаку й текстури. Рецептом поділилася Ірина Ковальова, повідомляє видання "Лефуд".

Інгредієнти

  • 1 шт. курячого філе;
  • 2 шт. моркви (середнього розміру);
  • 100 г твердого сиру;
  • 2 курячі яйця;
  • 2 столові ложки майонезу;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1. Відваріть курку до готовності —близько пів години. У воду додайте запашний перець і лавровий лист. Потім остудіть м'ясо та подрібніть.

Крок 2. Окремо відваріть яйця та натріть їх на крупній тертці разом із сиром.

Крок 3. Сиру моркву натріть на тертці. Використовуйте сторону як для моркви по-корейськи.

Крок 4. Перемішайте салат, посоліть, поперчіть і заправте майонезом.

Якщо у вас достатньо часу на приготування, майонез краще зробіть самостійно. Буде смачнішим і кориснішим.

Також як заправку можна використовувати не тільки майонез, а й сметану або натуральний йогурт. Їх можна взяти окремо або змішати з майонезом у будь-якій пропорції до свого смаку — це знизить калорійність страви.

Раніше Фокус публікував рецепт салату з авокадо, яблуком і козячим сиром. Простий, але незвичайний салат — ідеальна страва для тих, хто шукає легкий, але поживний перекус.