Розділи
Матеріали

Шашлик зі свинини в духовці: соковита та смачна страва від Валерія Пономаря

Оксана Ханас
Фото: ponomar_valeriy/instagram

Шашлики виходять соковитими, а маринована цибуля надає їм яскравішого та гострішого смаку. Таку страву оцінять усі, хто її спробує.

Шашлик зі свинини, соковитий і пахне димком, — хіт будь-якого пікніка. Однак приготувати цю страву можна і без походу на природу, а в духовці. Як це зробити й отримати найкращий результат, розповів і показав одеський кулінарний блогер Валерій Пономар.

Шашлик зі свинини в духовці

Інгредієнти:

  • свинячий ошийок — 1 кг;
  • сіль — 1/2 ч. л;
  • чорний перець — 1/2 ч. л;
  • сушений часник — 1/2 ч. л;
  • кмин — 1/2 ч. л;
  • розмарин — 2 гілочки;
  • томатний сік — 150 мл.

Для маринованої цибулі:

  • червона цибуля — 1 шт;
  • помідор — 1 шт;
  • гострий перець — 1/2 шт;
  • петрушка, кріп — пучок;
  • сік лимона або лайма — 1 ст. л;
  • сіль і перець за смаком;
  • сумах — 1/2 ч. л;
  • оливкова олія — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Ошийок нарізати шматочками розміром у куряче яйце, вибрати м'ясо з невеликими прожилками жиру.

Додати всі спеції та залишити маринуватися мінімум на 2 години. Викласти м'ясо на пергамент із відстанню між шматочками, щоб отримати скоринку. Запікати в духовці 25-30 хвилин при 180 градусах (режим верх низ і конвекція)

Окремо заправити цибулю, і коли вона добре промаринується, перемішати її із запеченим м'ясом і подавати до столу.

Читайте також:

Соковиті курячі шашлики в духовці: покроковий рецепт (відео)

Саме час. Топ-3 найкращих маринадів для шашликів

Биті огірки: рецепт оригінальної закуски під шашлики