Розділи
Матеріали

Ніжні та смачні пончики без смаження: рецепт приготування

Оксана Ханас
Фото: instagram.com/viktoria__cooking

Готові пончики можна посипати цукровою пудрою, полити шоколадом або глазур'ю.

Пончики однаково смачні що з начинкою, що без неї. Найчастіше їх готують, обсмажуючи в олії, а потім поливають глазур'ю або посипають цукровою пудрою. Однак готувати їх можна і без смаження. Як саме, розповіла кулінарна блогерка Вікторія

Надзвичайно смачні пончики без смаження

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир (5%) — 220 г;
  • борошно — 175 г;
  • цукор — 40 г;
  • ванільний цукор — 10 г;
  • розпушувач — 8 г;
  • рослинна олія — 1 ст. л;
  • натуральний йогурт або сметана — 1 ст. л;
  • яйце — 1 шт;
  • молоко для змащування.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбити яйце, додати цукор, ванільний цукор, дрібку солі та збити вінчиком. Потім влити соняшникову олію, натуральний йогурт або сметану і знову збити.

Далі додати кисломолочний сир і розім'яти до однорідності.

У кілька етапів додати просіяне борошно з розпушувачем і спочатку перемішати за допомогою вінчика, а потім руками замісити тісто, що не липне до рук. Розділити його на кілька частин, залежно від того, який розмір пампушок хочете, з кожної зробити кульку, притиснути її та вирізати серединку.

Перекласти пончики на деко, застелене пергаментом, після чого змастити молоком.

Випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, 20-25 хвилин. Під час подачі посипати готові пончики цукровою пудрою або полити шоколадом.

Читайте також:

Пончики з сиром: найкраща закуска, яка не потребує кулінарних навичок

Яскраві та смачні. Рецепт гарбузових пончиків

Пишні пончики з начинками: як приготувати ласощі на святковий стіл