Розділи
Матеріали

Печериці, тушковані в сметані: смачна страва без клопоту

Оксана Ханас
Фото: https://t.me/konservacia_kulinaria/1919

Гриби можна подавати як окрему страву, так і з гарнірами. Найсмачніші вони з картопляним пюре.

Тушковані печериці в сметані — страва, яка допоможе урізноманітнити повсякденне меню. Готуються вони просто, а їхній насичений смак нікого не залишить байдужими. Рекомендуємо приготувати такі гриби за рецептом із блогу "Кулінарія".

Печериці, тушковані в сметані

Інгредієнти:

  • печериці — 250 г;
  • цибуля — 0,5 шт;
  • сметана — 100 г;
  • борошно — 1 ч. л;
  • олія соняшникова — 30 мл;
  • часник — 1 зубчик;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

Гриби нарізати великими шматочками. Цибулю почистити, нарізати кубиками. У сковорідці розігріти олію, викласти цибулю і гриби, обсмажити на сильному вогні п'ять хвилин.

Посипати все борошном, сіллю та перцем, обсмажити ще протягом хвилини. Потім додати сметану.

Перемішати, довести соус до кипіння і зменшити вогонь. Тушкувати близько п'яти хвилин під кришкою.

Часник подрібнити і додати до грибів. Перемішати.

Під час подачі можна посипати зеленню. Подавати можна як окрему страву, так і з гарніром.

Читайте також:

Ідеально до вечері: рецепт запіканки з рисом і грибами

Гречотто з грибами: як звичайну гречку приготувати нереально смачно

Курячі котлети з грибами: рецепт ситної добавки до будь-якого гарніру