Розділи
Матеріали

Соковитий шашлик зі свинини: перевірений рецепт від Валерія Пономаря

Оксана Ханас
Фото: ponomar_valeriy/instagram

Щоб м'ясо добре промаринувалося, залиште його на всю ніч.

Весна — пора пікніків і шашликів. Напередодні вихідних хочемо поділитися з вами рецептом соковитого шашлику зі свинини від відомого кулінарного блогера Валерія Пономаря. Маринад з томатним соком і спеціями, м'яке м'ясо і вугілля дають приголомшливий результат.

Соковитий шашлик зі свинини

Інгредієнти:

  • свинячий ошийок — 2 кг;
  • цибуля — 1 кг;
  • сіль велика — 1 ч. л;
  • чорний перець — 1 ч. л;
  • кмин — 1 ч. л (можна взяти спеції на свій смак);
  • томатний сік — 250 мл.

Спосіб приготування:

Ошийок нарізати на шматочки розміром із куряче яйце. Різати потрібно перпендикулярно волокнам.

Цибулю порізати й перем'яти її з сіллю, щоб вона пустила сік, висипати в глибокий посуд. Туди ж додати спеції й томатний сік, а потім змішати все з м'ясом.

Залишити м'ясо маринуватися мінімум на чотири години, а ще краще залишити на всю ніч. За цей час шашлик промаринується просто чудово.

Нанизати м'ясо на шампури і готувати на вугіллі 10-15 хвилин, періодично перевертаючи.

Перед подачею посипати шашлик маринованою цибулею.

Раніше Фокус писав, яка закуска ідеальна до шашлику.

Читайте також:

Рецепт ідеального шашлику: як приготувати м'ясо дуже смачно

Найсмачніші маринади для гриля: топ-3 найкращих рецептів

Ідеально до шашликів і риби: рецепт дуже швидкого соусу з оливок