Перед тим, як подавати салат до столу, покрийте його зверху сіточкою з майонезу і посипте зеленню або прикрасьте горошком.
Варіацій салату зі шпротами існує чимало. Рекомендуємо вам приготувати його за рецептом авторки кулінарного блогу "Смачні рецепти на кожен день". Особливість цієї страви в тому, що в ній, крім традиційних інгредієнтів для такого салату, присутній зелений горошок. Це робить його смак ще більш насиченим, а саму страву — більш ситною.
Салат зі шпротами та горошком
Інгредієнти:
- шпроти — 1 банка;
- картопля — 2 шт;
- зелена цибуля — 1 пучок;
- морква — 1 шт;
- консервований горошок — 1/2 банки;
- яйця — 3 шт;
- майонез — 4-5 ст.л;
- спеції: сіль, перець — за смаком.
Спосіб приготування:
Картоплю, моркву, яйця відварити, охолодити і почистити.
Зі шпротів злити рідину, викласти їх у тарілку, злегка розім'яти рибу виделкою.
Окремо порізати дрібним кубиком картоплю. Цибулю (тільки зелену частину) дрібно порубати. Моркву потерти на велику тертку. З горошку злити рідину. Яйця теж натерти на грубу тертку.
Майонез помістити в одноразовий кондитерський мішечок або кульок, зробити крихітну дірочку.
Для формування салату краще взяти роз'ємне кондитерське кільце і поставити його діаметр на 17 см. Продукти викладати шарами: картопля — трохи спецій — сіточка майонезу — шпроти — зелена цибуля — сіточка майонезу — морква — трохи спецій — сіточка майонезу — горошок — яйця — трохи спецій.
Дати салату трохи настоятися в холодильнику, після чого ще зверху покриваємо сіточкою з майонезу і прикрасити за бажанням.
Читайте також:
Пісний "Олів'є": рецепт улюбленого салату з новим смаком
Салат із редискою та сиром: рецепт легкої весняної страви
Рецепт смачної заправки для салатів: як приготувати пісний майонез (відео)