Розділи
Матеріали

Салат зі шпротами та горошком: ситно, смачно, оригінально

Оксана Ханас
Фото: cook_with_me_at_home

Перед тим, як подавати салат до столу, покрийте його зверху сіточкою з майонезу і посипте зеленню або прикрасьте горошком.

Варіацій салату зі шпротами існує чимало. Рекомендуємо вам приготувати його за рецептом авторки кулінарного блогу "Смачні рецепти на кожен день". Особливість цієї страви в тому, що в ній, крім традиційних інгредієнтів для такого салату, присутній зелений горошок. Це робить його смак ще більш насиченим, а саму страву — більш ситною.

Салат зі шпротами та горошком

Інгредієнти:

  • шпроти — 1 банка;
  • картопля — 2 шт;
  • зелена цибуля — 1 пучок;
  • морква — 1 шт;
  • консервований горошок — 1/2 банки;
  • яйця — 3 шт;
  • майонез — 4-5 ст.л;
  • спеції: сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Картоплю, моркву, яйця відварити, охолодити і почистити.

Зі шпротів злити рідину, викласти їх у тарілку, злегка розім'яти рибу виделкою.

Окремо порізати дрібним кубиком картоплю. Цибулю (тільки зелену частину) дрібно порубати. Моркву потерти на велику тертку. З горошку злити рідину. Яйця теж натерти на грубу тертку.

Майонез помістити в одноразовий кондитерський мішечок або кульок, зробити крихітну дірочку.

Для формування салату краще взяти роз'ємне кондитерське кільце і поставити його діаметр на 17 см. Продукти викладати шарами: картопля — трохи спецій — сіточка майонезу — шпроти — зелена цибуля — сіточка майонезу — морква — трохи спецій — сіточка майонезу — горошок — яйця — трохи спецій.

Дати салату трохи настоятися в холодильнику, після чого ще зверху покриваємо сіточкою з майонезу і прикрасити за бажанням.

Читайте також:

Пісний "Олів'є": рецепт улюбленого салату з новим смаком

Салат із редискою та сиром: рецепт легкої весняної страви

Рецепт смачної заправки для салатів: як приготувати пісний майонез (відео)