Розділи
Матеріали

Смачно і ситно: рецепт бургер-булочок із начинкою

Оксана Ханас
Фото: YouTube

Для приготування начинки можна взяти будь-який фарш: курячий, яловичий, свинячий.

Якщо ви любите випічку і бургери, поспішаємо поділитися з вами рецептом смачнючих бургер-булочок. Як їх приготувати в домашніх умовах, розповіли в блозі "Кулінарна книга".

Бургер-булочки

Інгредієнти:

Для тіста:

  • молоко — 250 мл;
  • сухі дріжджі — 1 пакетик;
  • сіль — 1 ч. л;
  • цукор — 2 ст. л;
  • яйце — 1 шт;
  • олія рослинна — 6 ст. л;
  • борошно — 500 г.

Для начинки:

  • фарш м'ясний будь-який;
  • цибуля;
  • помідор;
  • маринований огірок;
  • твердий сир;
  • кетчуп;
  • майонез.

Спосіб приготування:

У глибокій мисці змішати тепле молоко, яйце, сіль, цукор і дріжджі. Додати рослинну олію та ретельно перемішати. Всипати борошно і замісити тісто, вимішувати його протягом 3-5 хвилин.

Перекласти тісто в змащену олією миску, накрити харчовою плівкою і залишити на годину для вистоювання.

На сковорідці обсмажити цибулю і фарш.

Помідор, маринований огірок і сир нарізати тонкими скибочками.

Тісто розділити на 10 частин, розкачати кожну частину в коло. На половину кола викласти начинку: фарш, кетчуп із майонезом, помідор, огірок і сир.

Заліпити краї та сформувати булочки, змастити їх збитим яйцем і посипати кунжутом.

Духовку розігріти до 180 градусів і відправити туди деко з булочками на 20 хвилин.

Читайте також:

Булочки з сиром: рецепт смачної випічки для всієї родини

Смачно і дуже красиво: рецепт закуски в булочках

Багато кремової начинки: рецепт дуже смачних булочок