Розділи
Матеріали

Літо на столі: рецепт легкого салату з полуницею та моцарелою

Оксана Ханас
Фото: cook_with_me_at_home

Салат ідеально підійде для тих, хто на дієті або дотримується правильного харчування.

Червень — пора полуниці, якої зараз багато не тільки на ринку і в магазинах, а й на грядках дачників і городників. Цю ягоду активно використовують для приготування різноманітних десертів, напоїв, варення та іншої смакоти. Ми ж пропонуємо приготувати смачний і легкий салат, який здивує вас не тільки поєднанням інгредієнтів, а й смаком. Рецептом поділилася авторка кулінарного блогу "Смачні рецепти на кожен день".

Літній салат із полуницею та моцарелою

Інгредієнти:

  • рукола;
  • полуниця свіжа;
  • моцарела-міні.

Для заправки:

  • оливкова олія — 2 ст. л;
  • бальзамічний оцет — 1 ч. л;
  • гірчиця негостра — 1/2 ч. л;
  • спеції: сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування.

Спочатку готуємо заправку. Для цього необхідно змішати всі інгредієнти до однорідності.

Руколу і полуницю вимити й акуратно обсушити. Полуницю порізати навпіл або четвертинками.

Моцарелу розрізати навпіл або залишити цілою. На тарілку викласти руколу, полити заправкою. Зверху викласти моцарелу і полуницю. За бажанням можна посипати рубаними горішками, або кунжутом і додатково полити бальзаміком.

Читайте також:

Трайфл із полуницею: простий рецепт смачного десерту

Борщ із полуницею. Незвичайний рецепт улюбленої страви від Ілони Фанти

Бісквітний торт із полуницею та заварним кремом: рецепт кулінарного шедевра від одесита