Таку рибу найкраще подавати як добавку до гарніру, хоча непогано вона йде і як самостійна страва.
Риба з овочами в томатному соусі — смачна і легка страва, яка чудово втамовує голод і виходить дуже ситною. Приготуйте її за рецептом із блогу "Кулінарні рецепти" та потіште своїх близьких корисною і смачною стравою.
Риба з овочами в томатному соусі
Інгредієнти:
- риба біла — 1 кг;
- цибуля — 2 шт;
- морква — 1 шт;
- перець солодкий червоний — 1 шт;
- перець солодкий зелений — 1 шт;
- часник — 2 зубчики;
- томати консервовані різані — 500 мл;
- огірок солоний — 40 г;
- орегано — 1 ч. л;
- цукор — 1 ст. л;
- олія оливкова — 2 ч. л;
- перець чилі мелений — 1/2 ч. л;
- перець чорний мелений — за смаком;
- сіль — за смаком;
- вода — 200 мл.
Спосіб приготування:
Рибу нарізати порційними шматочками, додати перець чилі та сіль. Червоний і зелений солодкий перець нарізати соломкою.
Цибулю нарізати тонкими півкільцями, моркву — соломкою.
У розігріту сковороду влити столову ложку олії, викласти туди цибулю, перець, моркву. Трохи посолити, обсмажувати, іноді помішуючи, близько трьох хвилин.
Подрібнити солоний огірок, часник і викласти в сковороду.
Далі додати консервовані різані помідори, цукор, посолити й поперчити. Перемішати, накрити кришкою, тушкувати на слабкому вогні 5 хвилин.
Потім влити воду, ще раз перемішати. Викласти рибу в соус з овочами, накрити кришкою, тушкувати 5 хвилин. Потім перевернути кожен шматочок, накрити знову кришкою і тушкувати ще 5 хвилин.
Читайте також:
Рибне меню. Як смачно приготувати минтай з овочами
Запечена риба зі спаржею: рецепт смачної страви до вечері
Риба у вершковому соусі: рецепт вишуканої страви до вечері