Риба з овочами в томатному соусі: покроковий рецепт

иба в томатному соусі
Фото: t.me/retsepty/4788

Таку рибу найкраще подавати як добавку до гарніру, хоча непогано вона йде і як самостійна страва.

Риба з овочами в томатному соусі — смачна і легка страва, яка чудово втамовує голод і виходить дуже ситною. Приготуйте її за рецептом із блогу "Кулінарні рецепти" та потіште своїх близьких корисною і смачною стравою.

Риба з овочами в томатному соусі

Інгредієнти:

  • риба біла — 1 кг;
  • цибуля — 2 шт;
  • морква — 1 шт;
  • перець солодкий червоний — 1 шт;
  • перець солодкий зелений — 1 шт;
  • часник — 2 зубчики;
  • томати консервовані різані — 500 мл;
  • огірок солоний — 40 г;
  • орегано — 1 ч. л;
  • цукор — 1 ст. л;
  • олія оливкова — 2 ч. л;
  • перець чилі мелений — 1/2 ч. л;
  • перець чорний мелений — за смаком;
  • сіль — за смаком;
  • вода — 200 мл.

Спосіб приготування:

Рибу нарізати порційними шматочками, додати перець чилі та сіль. Червоний і зелений солодкий перець нарізати соломкою.

Цибулю нарізати тонкими півкільцями, моркву — соломкою.

У розігріту сковороду влити столову ложку олії, викласти туди цибулю, перець, моркву. Трохи посолити, обсмажувати, іноді помішуючи, близько трьох хвилин.

Подрібнити солоний огірок, часник і викласти в сковороду.

Далі додати консервовані різані помідори, цукор, посолити й поперчити. Перемішати, накрити кришкою, тушкувати на слабкому вогні 5 хвилин.

Потім влити воду, ще раз перемішати. Викласти рибу в соус з овочами, накрити кришкою, тушкувати 5 хвилин. Потім перевернути кожен шматочок, накрити знову кришкою і тушкувати ще 5 хвилин.

Читайте також:

Рибне меню. Як смачно приготувати минтай з овочами

Запечена риба зі спаржею: рецепт смачної страви до вечері

Риба у вершковому соусі: рецепт вишуканої страви до вечері