Розділи
Матеріали

Абрикосова галета на сирному тісті : рецепт смачної випічки

Оксана Ханас
Фото: Скрін відео

Ароматна та ніжна випічка ідеально підійде до чаю.

У садах активно зріють абрикоси, а значить саме час звернути увагу на десерти з цим фруктом. Пропонуємо вам приготувати галету з абрикосами на сирному тісті. Ніжна й ароматна випічка за рецептом із блогу "Кулінарна книга" прикрасить навіть найбільш дощовий день.

Абрикосова галета на сирному тісті

Інгредієнти:

Для тіста:

  • кисломолочний сир — 150 г;
  • масло вершкове — 70 г;
  • яйце — 1 шт;
  • цукор — 1 ст. л;
  • сіль — щіпка;
  • розпушувач — 1/2 ч. л;
  • борошно — 150 г.

Для начинки:

  • абрикоси — 400 гр;
  • цукрова пудра — 2 ст. л;
  • крохмаль кукурудзяний — 1 ч. л;
  • горіхи — за бажанням.

Спосіб приготування:

Змішати інгредієнти для тіста, швидко замісити і відправити готове тісто на 20-30 хвилин у холодильник.

Тісто розкачати, викласти начинку, загорнути краї.

Змастити бортики білком, посипати цукровою пудрою і горіхами.

Випікати галету в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів, 20-35 хвилин до золотистості.

Читайте також:

Солодкий і ніжний: покроковий рецепт пирога з абрикосами

Не потрібно місити тісто: як приготувати насипний пиріг з абрикосами

Сонце за склом: рецепт швидкого і простого абрикосового варення