Розділи
Матеріали

Солодке і смачне: рецепт найпростішого варення з абрикосів на зиму

Дар'я Бережна
Фото: Getty Images | Абрикосове варення

Приготувати абрикосове варення можна різними способами, але класичний рецепт ніколи не підводить.

Варення з абрикосів зварити дуже просто: знадобляться тільки самі абрикоси і цукор. І у вас на зиму вийде кілька банок чудового варення, яке нагадає про літо. Фокус розповість, як його приготувати.

Абрикосове варення

Інгредієнти:

  • 1 кг абрикосів;
  • 1 кг цукру;
  • 180 мл води.

Для початку переберіть абрикоси і покладіть у миску з холодною водою на п'ять хвилин. Потім дайте обсохнути і видаліть кісточки.

Зважте абрикоси та відміряйте потрібну кількість. Покладіть абрикоси в каструлю, засипте цукром і залиште на 12 годин, поки абрикоси не пустять сік.

Влийте до абрикосів воду, перемішайте і поставте на середній вогонь. Акуратно помішуйте дерев'яною ложкою, щоб цукор не підгорів.

Коли весь цукор розчиниться, доведіть сироп до кипіння. Трохи зменшіть вогонь і почніть знімати піну, щоб вийшов прозорий сироп.

Варіть варення при легкому кипінні, періодично помішуючи, 45-50 хв. Перевірте готовність варення: капніть краплю сиропу на блюдце, залиште на 1 хвилину, а потім повертайте блюдце в різні боки. Якщо варення готове, крапля не буде розтікатися.

Зніміть варення з вогню, прикрийте рушником і повністю остудіть. Перекладіть остигле варення в чисті, сухі банки та закрийте кришками. Зберігайте за кімнатної температури.

Читайте також:

Малина з цукром на зиму: як заготовити ягоди без варіння

Варення-желе з чорної смородини: як приготувати вітамінну бомбу

Королівський полуничний джем: як приготувати варення, яке любила королева Єлизавета