Малина з цукром на зиму: як заготовити ягоди без варіння

малина на зиму, малина, малина з цукром, заготовки на зиму
Фото: Freepik | Як заготовити малину на зиму

З малини, звісно, можна зварити варення, але цей рецепт кращий. Оскільки в ягодах залишається більше вітамінів.

Related video

Зараз сезон малини і якщо ви хочете заготовити її на зиму, то краще вибрати варіант без варіння, а просто заготовити її з цукром на зиму. Рецептом поділилися на сайті NUR.

Якщо приготувати малинове варення на зиму без варіння, вийде ідеальний варіант ласощів із повним набором вітамінів і мікроелементів. Зберігати такий продукт доведеться в холодильнику.

Малина з цукром на зиму

Інгредієнти:

  • цукор — 1500 г;
  • малина — 1 кг.

Спочатку підготуйте малину. Відберіть щільні й цілі ягоди. Якщо боїтеся, що в ягодах можуть причаїтися черв'яки, залийте малину на 10–15 хвилин солоною водою (на 1 л води 2 ст. л. солі). Відкиньте ягоди на друшляк, промийте під струменем чистої води і залиште на 10 хвилин для просушування. Викладіть малину у велику миску і засипте цукром, рівномірно розподіляючи його між ягодами.

Перемішайте інгредієнти ложкою і залиште на 30 хвилин, щоб малина пустила сік. Перетріть малину з цукром дерев'яним товкачем. Дерево не вступає в реакцію з кислотами, що містяться в плодах малини, і не псує смак варення. Перетирайте, поки цукор не розчиниться в малиновому соку.

Для зберігання варення використовуйте банки 0,5 л або 0,7 л. Вимийте їх теплою водою з додаванням соди. Відправте на стерилізацію в розігріту до 100 °С духовку і залиште там на 15–20 хвилин. Вийміть банки з духовки і дайте їм охолонути. Гвинтові кришки для закачування ретельно вимийте, а потім залийте окропом. Розлийте малину з цукром по стерилізованих банках через лійку і наповнюйте до країв. Зверху насипте рівномірний шар цукру. Це поліпшить зберігання продукту і убезпечить від появи цвілі під кришкою. Закрийте банки гвинтовими кришками і відправте на зберігання в холодильник. Приготоване таким способом малинове варення повністю зберігає насичений яскравий колір, неперевершений аромат і корисні властивості. Але з'їсти його краще за одну зиму і не зберігати довше одного сезону.

Читайте також:

Варення-желе з чорної смородини: як приготувати вітамінну бомбу

Королівський полуничний джем: як приготувати варення, яке любила королева Єлизавета

Варення з кульбаб: цікавий рецепт квіткового варення