Розділи
Матеріали

Аджика з яблуками: оригінальний рецепт популярного соусу

Дар'я Бережна
Фото: Getty | Аджика з яблуками

Найсмачніший рецепт аджики з помідорів із часником.

Готувати цю аджику на зиму легко і просто, а завдяки поєднанню продуктів — помідорів, яблук, перцю і моркви — виходить шалено смачно. Аджику подають із хрустким хлібом або до м'яса. Фокус розповість, як її приготувати.

Аджика з яблуками

Інгредієнти:

  • помідори — 1,5 кг;
  • яблука — 500 г;
  • солодкий перець — 500 г;
  • перець чилі — 3 штуки;
  • часник — 100 г;
  • морквина — 500 г;
  • оцет 9% — 120 мл;
  • рослинна олія — 120 мл;
  • сіль — 30 г;
  • цукор — 90 г.

Яблука та моркву крупно наріжте, також наріжте помідори та солодкий перець. Якщо хочеться аджику гостріше, можна не прибирати насіння з гострого перцю. Подрібніть нарізані інгредієнти в м'ясорубці, або блендером. Змішайте все в каструлі, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть на невеликому вогні 1 годину, періодично помішуючи.

Додати пропущений через прес часник, олію, оцет, цукор і сіль. Варіть ще 15 хвилин. Перекладіть аджику в стерилізовані банки, закрутіть, переверніть і накрийте ковдрою до повного охолодження.

Читайте також:

Заготовки на зиму: рецепт бочкових хрустких огірків у бочках

Запечені фаршировані помідори: рецепт смачної сезонної закуски

Баклажани з перцем: рецепт чудового салату на зиму