Приготування такого варення займе не більше півгодини.
Липень — період активного дозрівання абрикос. Солодкі, ароматні й дуже смачні фрукти чудово підходять для заготівлі на зиму. З них варять варення, джеми, роблять пюре. Ми хочемо поділитися з вами рецептом абрикосового варення з особливим способом приготування, який опублікувала у своєму акаунті в Instagram кулінарний блогер Юлія Симончук. За її словами, таким самим способом можна готувати варення зі слив.
Абрикосове варення
Інгредієнти (на одну порцію):
- абрикоси (подрібнені) — 0,5 літра з верхом;
- цукор — 0,5 літра з верхом;
- лимонна кислота — на кінчику ножа.
Спосіб приготування:
Абрикоси помити, очистити від кісточок, подрібнити. Викласти їх у глибоку сковорідку або каструлю з товстим дном. Увімкнути максимальний вогонь і, помішуючи з моменту закипання, засікти 5 хвилин. Варення необхідно мішати весь час, щоб воно не пригоріло.
Через 5 хвилин додати цукор і так само з моменту закипання засікти 5 хвилин. Весь час активно мішати варення.
Далі додати лимонну кислоту і ще уварювати одну хвилину. Зняти з вогню і розкласти в простерилізовані банки, закатати.
Зберігати в темному і прохолодному місці.
Читайте також:
Сливове варення: простий рецепт смачних літніх ласощів
Огіркове варення: рецепт оригінальних і смачних ласощів
Кавуновий джем: рецепт ароматного літнього варення