Розділи
Матеріали

Ідеальне тісто для випічки в духовці: простий рецепт

Оксана Ханас
Фото: svetik_rezepte/instagram

Тісто, приготоване за цим рецептом, підходить як для пирогів, так і для пиріжків.

Тісто, яке ідеально пропікається в духовці, добре смакує та поєднується з будь-якою начинкою, — мрія будь-якої господині, і в кожної є свій перевірений рецепт. Кулінарна блогерка Світлана Бауер поділилася своїм способом приготувати таке тісто. За її словами, тісто дійсно виходить просто чарівним.

Ідеальне тісто для випічки в духовці

Інгредієнти:

  • кефір — 250 мл;
  • рафінована соняшникова олія — 125 мл;
  • цукор — 1 ст. л;
  • сіль — 1 ч. л;
  • дріжджі сухі — 7 г;
  • борошно — приблизно 480 г.

Спосіб приготування:

Теплий кефір змішати з олією, додати дріжджі, сіль, цукор і просіяне борошно. Замісити тісто. В ідеалі воно не липне до рук і з ним легко працювати. Дати тісту підійти в теплому місці приблизно півтори години, потім знову обім'яти.

Таке тісто підходить як для пирогів, так і для пиріжків. Якщо ви вирішили зробити пиріг, то начинка для нього підійде будь-яка. Тісто розділити на дві частини: одна більша, інша менша. Ту, що більша, розкачати, викласти на дно форми, сформувати подовжені бортики. На середину викласти нанинку, накрити зверху другою частиною тіста, розкачаною в пласт, защипнути краї. Змастити пиріг збитим яйцем.

Випікати пиріг із такого тіста потрібно близько 35 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів.

Читайте також:

Лимонний бісквіт із маком: покроковий рецепт ароматної випічки

Корзиночки з білковим кремом: рецепт десерту зі смаком із дитинства (відео)

Рецепт пісних пиріжків із картоплею та грибами: як приготувати смачну випічку