Розділи
Матеріали

Чахохбілі за класичним рецептом: як приготувати смачну страву грузинської кухні

Дар'я Бережна
Фото: Food & Mood | Чахохбілі

Чахохбілі з курки з помідорами та зеленню готують за найрізноманітнішими рецептами. І цей вважається класичним.

Чахохбілі — одна з тих страв грузинської кухні, яка стала відомою по всьому світу. Тепер, звісно, чахохбілі готують не з фазана, як було прийнято раніше, а з курки. І до складу входять помідори, що стало нововведенням після того, як томати стали популярним інгредієнтом і стали вирощуватися повсюдно. Фокус розповість, як приготувати цю смачну страву, яку найкраще їсти з лавашем.

Чахохбілі

Інгредієнти:

  • ціла курка — близько 1,5-2 кг;
  • рослинна олія — 1 ст. л.;
  • цибуля — 4 шт;
  • червоний солодкий перець — 1 шт;
  • зелений солодкий перець — 1 шт;
  • помідори — 800 г;
  • 3 зубчики часнику;
  • кінза і петрушка;
  • уцхо-сунелі — 1/2 ч. л.;
  • мелений гострий червоний перець — 1/2 ч. л.;
  • лавровий лист — 4 шт;
  • сіль, мелений чорний перець — за смаком.

Курку помістіть у каструлю. Залийте киплячою водою — так, щоб вона покрила курку. Доведіть до кипіння на сильному вогні та варіть 30 хвилин на середньому.

Після дістаньте курку і дайте їй охолонути. Наріжте невеликими шматками разом із кістками. Бульйон процідіть.

У каструлі з товстим дном нагрійте рослинну олію. Покладіть шматки курки та обсмажте на сильному вогні до рум'яної скоринки.

Цибулю наріжте дрібними кубиками і додайте в каструлю з куркою, перемішайте і смажте на середньому вогні протягом 8-10 хвилин.

Далі додайте солодкий перець, нарізаний соломкою, а потім влийте влийте 300 мл процідженого бульйону і тушкуйте під кришкою 40 хвилин.

Помідори очистіть від шкірки, обдавши окропом, подрібніть у блендері та додайте до курки й овочів. Тушкуйте 10 хвилин.

Часник і кінзу для чахохбілі крупно наріжте і розітріть у ступці з сіллю, також додайте до курки. А потім покладіть дрібно нарізану петрушку, уцхо-сунелі та мелений червоний перець.

Потім вимкніть вогонь і дайте чахохбілі постояти хоча б 15 хвилин, а потім подавайте.

Читайте також:

Молода капуста, тушкована з копченою свинячою грудинкою: рецепт ситної страви

Просто, але дуже смачно: рецепт фрикасе з курки з овочами

Весь секрет у спеціях і соусі: рецепт тушкованої яловичини з картоплею