Розділи
Матеріали

Вам навіть не доведеться возитися з тістом: рецепт насипного пирога з яблуками

Дар'я Бережна
Фото: Gospodynka | Насипний пиріг із яблуками

Насипні пироги хороші тим, що не потрібно довго вимішувати тісто.

Якщо любите яблучні пироги, то цей рецепт для вас. Насипне тісто, перетворене на крихту, має особливу текстуру — добре пропікається, утворюючи смачну скоринку. Посеред літа, коли якщо й хочеться випічки, не хочеться довго стояти біля плити, то краще приготувати саме такий пиріг. Фокус розповість, як саме приготувати смачний насипний пиріг із яблуками.

Насипний пиріг із яблуками

Інгредієнти:

  • яблука — 400 г;
  • цукор — 100 г;
  • вершкове масло — 125 г;
  • борошно — 200 г;
  • дрібка солі, кориця за смаком;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • лимонний сік — 20 мл.

Яблука очистіть від шкірки та серцевини, наріжте кубиками зі стороною приблизно 1 см. У пательні розігрійте 25 грамів вершкового масла, додайте половину цукру та яблука, готуйте приблизно 5 хвилин, поки цукор не розтане. Наприкінці додайте корицю, лимонний сік і перемішайте. Дайте начинці трохи охолонути.

У велику миску просійте борошно обох видів і розпушувач. На великій тертці натріть холодне вершкове масло, що залишилося.

Додати до масла та борошна цукор і дрібку солі. Руками перемішайте всі інгредієнти, поки не вийде крихта. У форму для випічки викласти половину тіста, рівномірно розподіліть і трохи утрамбуйте.

На тісто викладіть яблучну начинку, а зверху засипте крихтою, що залишилася. Печіть у духовці за температури 180 градусів 35–40 хвилин. Готовому пирогу дайте трохи охолонути і подавайте. Найкраще з кулькою ванільного морозива.

Читайте також:

Найпростіший рецепт: як приготувати пиріг-запіканку з картоплею та кабачками

Приготує навіть дитина: рецепт найпростішого пирога з ягодами

Пиріг з абрикосами та сиром: як приготувати найлітній десерт