Яблучний джем — це ідеальна заготівля на зиму, яку потім можна використовувати для десертів і пирогів.
Яблучний джем приготувати дуже просто. І ці чудові ласощі можна потім використовувати як начинку для булочок і тартів. А можна просто намазати на скибочку хліба до сніданку. Рецептом поділилися на сайті Buonissimo.
Для цього джему можна взяти будь-які яблука, але в оригінальному рецепті використовували яблука сорту "Фуджі".
Яблучний джем
Інгредієнти
- яблука — 2 кг;
- цукор — 1,6 кг;
- два лимони.
Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевини, потім натріть на тертці і рясно збризніть соком двох лимонів, щоб м'якоть не потемніла під час контакту з повітрям.
Потім покладіть терті яблука в каструлю, додайте цукор і 4 столові ложки води і варіть на слабкому вогні приблизно дві з половиною години, часто помішуючи.
Коли у вас вийде густий однорідний джем, перекладіть яблучне варення в скляні банки, дайте охолонути, а потім герметично закрийте. Зберігати його потрібно в прохолодному, сухому, захищеному від світла місці приблизно рік.
Читайте також:
Що робити з кислими яблуками: рецепт смачного джему на зиму
Пікантно і незвично: як приготувати джем із помідорів
Варення з ожини: чудовий рецепт усього з трьох інгредієнтів