Усього три інгредієнти і готово: рецепт яблучного джему
![Яблучний джем Яблучний джем, яблука варення, варення з яблук, джем з яблук](https://focus.ua/static/storage/thumbs/920x465/b/3a/24343a18-48e78a5da800ea77bf6312ee34c803ab.jpg?v=7879_1)
Яблучний джем — це ідеальна заготівля на зиму, яку потім можна використовувати для десертів і пирогів.
Яблучний джем приготувати дуже просто. І ці чудові ласощі можна потім використовувати як начинку для булочок і тартів. А можна просто намазати на скибочку хліба до сніданку. Рецептом поділилися на сайті Buonissimo.
Для цього джему можна взяти будь-які яблука, але в оригінальному рецепті використовували яблука сорту "Фуджі".
Яблучний джем
Інгредієнти
- яблука — 2 кг;
- цукор — 1,6 кг;
- два лимони.
Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевини, потім натріть на тертці і рясно збризніть соком двох лимонів, щоб м'якоть не потемніла під час контакту з повітрям.
Потім покладіть терті яблука в каструлю, додайте цукор і 4 столові ложки води і варіть на слабкому вогні приблизно дві з половиною години, часто помішуючи.
Коли у вас вийде густий однорідний джем, перекладіть яблучне варення в скляні банки, дайте охолонути, а потім герметично закрийте. Зберігати його потрібно в прохолодному, сухому, захищеному від світла місці приблизно рік.
Читайте також:
Що робити з кислими яблуками: рецепт смачного джему на зиму