Розділи
Матеріали

Гороховий суп із копченими реберцями: рецепт ситної та наваристої страви

Оксана Ханас
Фото: cook_julija_simonchuk/instagram

Щоб суп був смачнішим, дайте йому настоятися перед подачею не менше 30 хвилин.

Гороховий суп — ідеальна страва на обід або для легкої вечері. А якщо до нього додати копчені реберця, то на виході отримаєте справжній делікатес. Своїм рецептом приготування цієї страви поділилася кулінарна блогерка Юлія Симончук.

Гороховий суп із копченими реберцями

Інгредієнти:

  • горох — 250 г (1 склянка);
  • ребра копчені — 400 г;
  • картопля — кілька штук;
  • морква — 1 шт;
  • цибуля — 1 шт;
  • лавровий лист, духмяний перець — кілька штук;
  • сіль, перець — за смаком;
  • зелень (кріп, петрушка).

Спосіб приготування:

Горох залити водою і залишити на кілька годин, а краще — на всю ніч. Потім промити його і поставити варити на годину-півтори. Додати копчені ребра разом із картоплею, порізаною кубиками, і варити до готовності картоплі. Посолити, поперчити, додати лавровий лист, духмяний перець. Приготувати засмажку з цибулі та моркви, і за п'ять хвилин до кінця варіння покласти в каструлю смажену цибулю з морквою.

Вимкнути вогонь і додати в суп дрібно порубану зелень. Залишити суп настоюватися приблизно 30 хвилин, а потім подавати до столу.

Читайте також:

Кабачковий суп із ковбасою та плавленими сирками: покроковий рецепт

Смачна альтернатива звичній окрошці: рецепт болгарського супу таратор

Ситна та освіжаюча: рецепт окрошки на кефірі та мінералці