Гороховий суп із копченими реберцями: рецепт ситної та наваристої страви
Щоб суп був смачнішим, дайте йому настоятися перед подачею не менше 30 хвилин.
Гороховий суп — ідеальна страва на обід або для легкої вечері. А якщо до нього додати копчені реберця, то на виході отримаєте справжній делікатес. Своїм рецептом приготування цієї страви поділилася кулінарна блогерка Юлія Симончук.
Гороховий суп із копченими реберцями
Інгредієнти:
- горох — 250 г (1 склянка);
- ребра копчені — 400 г;
- картопля — кілька штук;
- морква — 1 шт;
- цибуля — 1 шт;
- лавровий лист, духмяний перець — кілька штук;
- сіль, перець — за смаком;
- зелень (кріп, петрушка).
Спосіб приготування:
Горох залити водою і залишити на кілька годин, а краще — на всю ніч. Потім промити його і поставити варити на годину-півтори. Додати копчені ребра разом із картоплею, порізаною кубиками, і варити до готовності картоплі. Посолити, поперчити, додати лавровий лист, духмяний перець. Приготувати засмажку з цибулі та моркви, і за п'ять хвилин до кінця варіння покласти в каструлю смажену цибулю з морквою.
Вимкнути вогонь і додати в суп дрібно порубану зелень. Залишити суп настоюватися приблизно 30 хвилин, а потім подавати до столу.
Читайте також:
Кабачковий суп із ковбасою та плавленими сирками: покроковий рецепт
Смачна альтернатива звичній окрошці: рецепт болгарського супу таратор