Це проста закуска всього з чотирьох інгредієнтів. І приготувати її дуже просто.
Кабачкова ікра — це, мабуть, найпопулярніша закуска в Україні. Вона чудово підходить для бутербродів, і недорого коштує. Її можна купити в будь-якому магазині, а можна приготувати самостійно. І самому контролювати кількість спецій. Рецептом поділилися на сайті Nur.
Кабачкова ікра
Інгредієнти:
- цукор — 1 ст. л.;
- морквина — 300 г;
- рослинна олія — 70 мл;
- ріпчаста цибуля — 300 г;
- кабачки — 1 кг;
- сіль — 1 ч. л.;
- чорний мелений перець — за смаком;
- оцет 9% — 1 ст. л.;
- томатна паста — 80 г.
Підготуйте моркву та цибулю. Наріжте цибулю кубиками, моркву натріть на крупній тертці. Молоді кабачки позбавте хвостиків і теж наріжте кубиками. Можна очистити від шкірки, якщо хочете. Якщо овочі зрілі, крім шкірки, видаліть насіння і пухку м'якоть. Зверніть увагу, в рецепті вказано чисту вагу кабачків, тобто вагу після обробки.
Обсмажте цибулю, додайте моркву і томатну пасту. Помішуючи, продовжуйте готувати овочі разом ще 2-3 хвилини, покладіть 80 г томатної пасти. Перемішуючи, обсмажуйте ще 3 хвилини. Викладіть у каструлю з товстим дном обсмажені в томаті цибулю та моркву. Туди ж відправте нарізані кабачки. Посоліть овочі, додайте 1 ст. л. цукру і чорний перець. Каструлю встановіть на мінімальний нагрів і накрийте кришкою. Готуйте, періодично помішуючи, до м'якості кабачків і зменшення загального обсягу маси приблизно на 40%.
Подрібніть вміст каструлі блендером. Каструлю з ікрою поставте на середній вогонь. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння і додайте 1 ст. л. оцту. Ще раз перемішайте ікру та зніміть із плити. Розкладіть гарячу ікру в теплі стерилізовані банки.
Читайте також:
Літній смак Неаполя: як приготувати кабачки на гарнір
Лечо з кабачків: незвичайний рецепт улюбленої страви на зиму
Сезонні рецепти: як приготувати смачні хрусткі кабачки в паніровці (відео)