Розділи
Матеріали

Кабачки на зиму з томатною пастою: рецепт смачної заготовки на зиму

Дар'я Бережна
Фото: Домашня консервація | Кабачки з томатною пастою

Це дуже смачна заготовка. Її просто готувати і вона чудово зберігається.

Кабачки на зиму з томатною пастою — це проста і смачна заготівля. Особливо, якщо у вас багато кабачків і хочеться спробувати щось новеньке. Пікантності їм надає часник і оцет. Рецпетом поділилися на сайті 1000.menu.

Кабачки з томатною пастою

Інгредієнти:

  • кабачки — 2 кг;
  • вода — 1,5 л;
  • томатна паста (з гіркою) — 4 ст. л.;
  • рослинна олія — 3 ст. л.;
  • сіль — 4 ч. л.;
  • цукор — 6 ч. л.;
  • часник — 6 зубчиків;
  • оцет 9% — 3 ст. л.

Для рецепта краще взяти молоді кабачки. Наріжте кабачки спочатку кільцями завтовшки 0,5 — 1 см, а потім кожне кільце розріжте навпіл або на чотири частини.

Томатну пасту розведіть у воді до однорідного стану. За смаком кількість пасти можна збільшити до 6-7 ложок. Влийте рослинну олію. Додайте сіль і цукор.

У каструлю відправте кабачки та поставте на плиту. На сильному вогні, іноді помішуючи, доведіть усе до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть до м'якості. Додайте в каструлю часник, пропущений через прес і влийте оцет. Перемішайте і спробуйте. За потреби додайте сіль, цукор або оцет. Потримайте на вогні ще хвилину.

Банки та кришки простерилізуйте, розкладіть кабачки по банках і закрийте кришками.

Читайте також:

Закуска №1: рецепт соковитих кабачкових рулетів із начинкою

Найсмачніша страва з Грузії: рецепт лобіо зі стручкової квасолі

Аджика з томатів і волоських горіхів: рецепт популярного соусу по-новому