Розділи
Матеріали

Коржик із кабачків: як приготувати смачну закуску із сезонних овочів

Дар'я Бережна
Фото: Kristin Azizian/Instagram | Коржик із кабачків

Кабачки доступні цілий рік, але з настанням прекрасного сезону ми нарешті можемо насолодитися ними повною мірою.

Кабачки — універсальний овоч. З нього можна приготувати ікру, оладки, рагу і ось цей смачний коржик із сиром. Після випікання ви можете нарізати коржі з цукіні на квадрати і запропонувати їх своїм друзям, можливо, разом із соусом із йогурту з часником і зеленню. Рецептом поділилися на сайті Giallo Zafferano.

Коржик із кабачків

Інгредієнти:

  • кабачки — 450 г;
  • картопляний крохмаль — 100 г;
  • сир парміджано реджано — 50 г (тертий);
  • одне яйце;
  • дрібна сіль — 1 ч. л.;
  • чорний перець — 1 ч. л.;
  • тертий твердий сир — 250 г;
  • чебрець, майоран і орегано за смаком.

Щоб приготувати коржик з кабачків, вимийте, почистіть їх, якщо потрібно, потім натріть їх на тертці з великими отворами в глибоку миску. Додайте кукурудзяний крохмаль і сир Парміджано Реджано.

Додайте яйце, сіль і перець. Перемішайте.

Покладіть аркуш пергаментного паперу на низьке деко, змастіть його невеликою кількістю олії та викладіть суміш із кабачків із сиром.

Розподіліть її лопаткою, потім запікайте в попередньо розігрітій духовці за температури 180 градусів. Тим часом натріть твердий сир на тертці з великими отворами.

Дістаньте корж із духовки, розподіліть зверху тертий сир. І знову запікайте ще 10 хвилин до ідеальної золотистої скоринки. Вийміть із духовки, приправте ароматними травами і подавайте коржі з цукіні гарячими.

Читайте також:

Цукіні та кабачки: чим вони відрізняються і що з них готувати

Хрусткі кабачки в клярі: як приготувати смачну закуску

Смачний рецепт на зиму: рецепт кабачкової ікри по-херсонськи