Розділи
Матеріали

Ідеальне для сніданку: рецепт сливово-яблучного повидла

Дар'я Бережна
Фото: cook_julija_simonchuk/instagram | Сливово-яблучне повидло

Повидло виходить як мармелад, його буквально можна різати ножем.

Із слив та яблук повидло виходить дуже густим та смачним. Все завдяки пектину, якого повно у яблуках. А також в нього дуже приємний колір. Рецептом поділились на сайті Cookorama.

Сливово-яблучне повидло

Інгредієнти:

  • сливи (без кісточок) — 1 кг;
  • яблука — 1 кг;
  • цукор — 1 кг;
  • вода — 125 мл.

Готується сливово-яблучне повидло дуже просто. Вийде навіть у тих, хто ніколи не варив повидло. Єдине на що піде час – це видалення кісточок із слив. Очищених вже має бути кілограм.

Яблука чистимо від шкірки та серцевини та нарізаємо шматочками. 1 кг — це також маса чищеного яблука, яке потрапить в каструлю. Додаємо воду і починаємо проварювати, періодично помішуючи, до готовності — фрукти зменшаться в об'ємі їх можна буде розім'яти ложкою.

Далі перебиваємо суміш блендером або протираємо через сито. Додаємо цукор, доводимо до кипіння і проварюємо 10-15 хв. Розливаємо по стерилізованих банках. Повидло готове.

Читайте також:

Ароматне та дуже смачне: рецепт варення із айви з горіхами

Варення з кабачків: рецепт оригінальних ласощів з імбиром

Нутелла зі слив на зиму: рецепт незвичайного десерту