Розділи
Матеріали

Три різні смаки: незвичайний рецепт курячого шашлику

Оксана Ханас
Фото: cook_with_me_at_home

Для того, щоб м'ясо добре промаринувалося, достатньо 30 хвилин.

Шашлики з курячого філе — страва, яка готується дуже швидко, і за допомогою маринадів її смак можна урізноманітнити, зробивши його яскравим і насиченим. Авторка кулінарного блогу "Смачні рецепти на кожен день" поділилася рецептом курячих шашликів, замаринованих у трьох різних маринадах. Таке розмаїття смаків — саме те, що треба до приходу гостей.

Курячі шашлики в трьох різних маринадах

Інгредієнти:

  • філе стегна — 600 г;
  • спеції: сіль, перець — за смаком, сухий часник — 1 ч.л., червоний перець — 1/2 ч.л.

Маринади на кожні 200 гр м'яса:

  • гірчиця — 1 ч. л;
  • мед — 1 ч. л;
  • сметана — 1 ч. л;
  • томатна паста — 1 ч. л;
  • соєвий соус — 2 ст. л.

Маринована цибуля:

  • цибуля;
  • сіль — 1/2 ч. л;
  • петрушка — пучок;
  • винний оцет — 1 ст.л.

Спосіб приготування:

Філе нарізати на однакові шматочки. Додати сіль, чорний і червоний перець, часник, перемішати і розділити на три рівні частини. До першої додати гірчицю і мед, перемішати. До другої — сметану і томатну пасту, перемішати. У третю — соєвий соус, теж перемішати. Залишити м'ясо маринуватися 30 хвилин.

Після цього на заздалегідь замочені у воді шпажки нанизати м'ясо, змастити олією і запекти в мультипічці або духовці за 200 градусів. Запікати 10 хвилин, потім перевернути і запікати ще стільки ж.

Читайте також:

"Найлегші гроші": жінка їсть на камеру шашлики і заробляє $100 000 щомісяця

Іспанські шашлики за оригінальним рецептом: як смачно приготувати свинину

Шашлик зі свинини в духовці: соковита та смачна страва від Валерія Пономаря