Розділи
Матеріали

Вафлі-піца: рецепт швидкого і дуже ситного перекусу

Оксана Ханас
Фото: cook_julija_simonchuk/instagram

Піци виходять маленькими та компактними, тому ідеально підходять як перекус на роботі, прогулянці або в школі.

Рецептів приготування піци — величезна кількість, і багато кулінарів уже давно відійшли від класичного способу приготування цієї дуже популярної страви. Одним із незвичайних способів приготування піци поділилася кулінарна блогерка Юлія Симончук, запропонувавши зробити їх у вигляді бельгійських вафель. Їхній смак дуже нагадує смак піци, а компактна форма дає змогу брати їх із собою як легкий перекус на прогулянку або на роботу.

Вафлі-піца

Інгредієнти:

  • борошно — приблизно 150 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • сметана — 200 г;
  • вершкове масло — 70 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • сіль, чорний перець, спеції — до смаку;
  • помідор — 1 шт.;
  • перець червоний — 1/2 шт.;
  • ковбаса — 150 г;
  • сир моцарела — 150 г.

Спосіб приготування:

У глибокій мисці змішати яйця, сметану, розтоплене, але не гаряче масло, сіль, перець, спеції. Додати просіяне борошно, змішане з розпушувачем, перемішати до однорідності. Начинку для піци можна брати на свій смак: шинку, гриби, м'ясо, або ж, як зазначено в рецепті, ковбасу, перець, помідор і сир. Перед додаванням у тісто все дрібно порізати, сир натерти на тертці. Усе перемішати і випікати в розігрітій вафельниці до зарум'янювання.

Читайте також:

Пишна і смачна: рецепт справжнісінької домашньої піци

Кабачкова піца: рецепт смачної страви із сезонних овочів

Картопляна піца: рецепт смачної та простої закуски