Цей соус-намазка дуже універсальний: він пасує до м'яса, риби, тостів і бутербродів
Якщо ви любите баклажани і не знаєте, що ще з них приготувати, рекомендуємо звернути увагу на рецепт мутабаля від кулінарної блогерки Крістін Азізян. Мутабаль — це паста із запечених баклажанів, поширена холодна закуска на Близькому Сході. Вона чудово підходить як намазка на бутерброди. Готувати її дуже просто, а смак вас приємно порадує.
Мутабаль
Інгредієнти:
- баклажани — 2 шт;
- часник — 2 зубчики;
- зелень: кінза і петрушка (можна і без зелені);
- кунжут — 2 ст. л. білого кунжуту (або кунжутної пасти);
- лимонний сік — 1 ст. л;
- оливкова олія — 1–2 ст. л;
- сметана або грецький йогурт — 1 ст. л;
- сир — 1 ст. л (або 2 ст. ложки сметани);
- сіль, паприка і чорний мелений перець за смаком.
Спосіб приготування:
Запекти баклажани на мангалі або в духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 30-40 хвилин. Очистити від шкірки. У блендер відправити всі інгредієнти та подрібнити.
Такий соус ідеально підходить як соус до м'яса та риби, приготованих на відритому вогні. Його можна подавати з підсушеними тостами, крекерами або з хрусткими чипсами із лаваша.
Читайте також:
Корисний майонез: рецепт смачного соусу на всі випадки
Нутелла зі слив на зиму: рецепт незвичайного десерту
І намазка, і родзинка до гарніру: рецепт баклажанів із вершками та цибулею