Розділи
Матеріали

Телятина, томлена з картоплею: рецепт смачної страви від одесита

Оксана Ханас

Картопля та м'ясо буквально тануть у роті. Така страва може прикрасити не тільки повсякденне меню, а й святковий стіл.

Телятина, томлена з картоплею, — чудовий вибір страви для обіду чи вечері. Вона виходить ситною і доволі легкою, а ще — неймовірно смачною. Як її приготувати, розповів і показав відомий одеський кулінарний блогер Валерій Пономар.

Телятина, томлена з картоплею

Інгредієнти:

  • телятина — 1 кг;
  • картопля — 1 кг;
  • цибуля — 2 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • стебло селери — 2 шт.;
  • томатна паста — 1 ст. л;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • сіль і чорний перець до смаку;
  • вода — 1 літр;
  • борошно (для панірування).

Спосіб приготування:

М'ясо нарізати середніми шматками, панірувати в борошні й обсмажити до скоринки з усіх боків, прибрати зі сковороди. У цій же пательні обсмажити цибулю, моркву і стебло селери.

Додати томатну пасту і смажити до появи солодкого аромату.

Повернути м'ясо, приправити за смаком сіль і перець, лавровий лист і залити водою. Накрити кришкою і на повільному вогні томити 1 годину 20 хвилин.

Дістати м'ясо, а бульйон процідити від овочів, до м'яса додати картоплю, залити бульйоном і томити під кришкою ще 20-30 хвилин до м'якості картоплі.

Зняти кришку і, якщо потрібно загустити більше сам бульйон, то увімкнути максимальний вогонь без кришки.

Читайте також:

Чашушулі: як приготувати дуже смачну м'ясну страву грузинської кухні

Телятина та лаваш. Як приготувати смачний іскандер кебаб

На романтичну вечерю: печеня з телятини та грибів