Розділи
Матеріали

Ідеально до тостів: рецепт намазки з баклажанів

Оксана Ханас
Фото: olha.holovina/instagram

Поєднання овочів і сиру дає м'який і ніжний смак, а також ідеальну консистенцію.

Рецептів смачних намазок багато не буває, особливо якщо одним з інгредієнтів є баклажани. Кулінарна блогерка Ольга Головіна поділилася ще одним рецептом дуже смачної та ніжної намазки з баклажанів. Вона ідеально поєднується з хрусткими тостами, бутербродами і буде доречної до будь-якого столу.

Намазка з баклажанів

Інгредієнти:

  • баклажани — 1 великий або 2 менші;
  • часник — 4-5 зубчиків;
  • плавлений сирок — 2 шт. (можна замінити крем-сиром);
  • кунжут — 2 ч. л;
  • сіль, перець, оливкова олія, зелень.

Спосіб приготування:

Баклажани добре помити, розрізати навпіл і зробити надрізи. Часник розібрати на зубчики. Чистити його не треба, достатньо лише трохи притиснути ножем. Усе перекласти у форму для запікання і трохи полити оливковою олією.

Запікати овочі в духовці, розігрітій до 190 градусів протягом 30 хвилин.

Поки запікаються овочі, потрібно злегка підсмажити кунжут.

Готові печені баклажани ложкою відокремити від шкірки, потім відправити м'якоть у блендер. Туди ж покласти крем-сир або плавлені сирки, сіль і перець за смаком, підсмажений кунжут.

Усе перебити блендером. Намазка готова. Під час подавання її можна посипати зеленню.

Читайте також:

Мутабаль: рецепт неймовірно смачного соусу з баклажанів

Корисний майонез: рецепт смачного соусу на всі випадки

Нутелла зі слив на зиму: рецепт незвичайного десерту