Поєднання овочів і сиру дає м'який і ніжний смак, а також ідеальну консистенцію.
Рецептів смачних намазок багато не буває, особливо якщо одним з інгредієнтів є баклажани. Кулінарна блогерка Ольга Головіна поділилася ще одним рецептом дуже смачної та ніжної намазки з баклажанів. Вона ідеально поєднується з хрусткими тостами, бутербродами і буде доречної до будь-якого столу.
Намазка з баклажанів
Інгредієнти:
- баклажани — 1 великий або 2 менші;
- часник — 4-5 зубчиків;
- плавлений сирок — 2 шт. (можна замінити крем-сиром);
- кунжут — 2 ч. л;
- сіль, перець, оливкова олія, зелень.
Спосіб приготування:
Баклажани добре помити, розрізати навпіл і зробити надрізи. Часник розібрати на зубчики. Чистити його не треба, достатньо лише трохи притиснути ножем. Усе перекласти у форму для запікання і трохи полити оливковою олією.
Запікати овочі в духовці, розігрітій до 190 градусів протягом 30 хвилин.
Поки запікаються овочі, потрібно злегка підсмажити кунжут.
Готові печені баклажани ложкою відокремити від шкірки, потім відправити м'якоть у блендер. Туди ж покласти крем-сир або плавлені сирки, сіль і перець за смаком, підсмажений кунжут.
Усе перебити блендером. Намазка готова. Під час подавання її можна посипати зеленню.
Читайте також:
Мутабаль: рецепт неймовірно смачного соусу з баклажанів
Корисний майонез: рецепт смачного соусу на всі випадки
Нутелла зі слив на зиму: рецепт незвичайного десерту