Розділи
Матеріали

Просто і дуже смачно: сирна запіканка з грушами та сливами

Дар'я Бережна
Фото: kristina_buleziuk/instagram | Сирна запіканка з грушами та сливами

Цю страву можна приготувати навіть на сніданок і розігрівати, коли буде потрібно.

За бажанням таку сирно-манну запіканку можна приготувати на обід або вечерю у звичайні дні. Утім, якщо приготувати запіканку з вечора, вранці на вас чекатиме вже готовий сніданок, який залишиться тільки розігріти в мікрохвильовці. Замість груш і слив можна використовувати будь-які інші фрукти — яблука, абрикоси, нектарини, персики. Фокус розповість, як її приготувати.

Сирна запіканка з грушами та сливами

Інгредієнти:

  • сир жирністю 7-9% — 400 г;
  • крупа манна — 100 г;
  • одна стигла груша;
  • шість слив;
  • цукрова пудра — 100 г;
  • три яйця;
  • молоко — 50 мл;
  • сік одного лимона;
  • терта апельсинова цедра — 1 ст. л.;
  • мед — 1 ст. л.;
  • вершкове масло — 20 г;
  • сіль.

Сир протріть через сито. Збийте до однорідності яйця з цукром і сіллю. Додайте молоко, манку та сир. Добре збийте всю масу і приберіть у холодильник на годину.

Грушу наріжте скибочками, а сливи на чотири частини. Обсмажте фрукти з вершковим маслом на сильному вогні, струшуючи сковорідку близько двох хвилин.

Зменшіть вогонь до середнього. Додайте лимонний сік, мед і цедру апельсина. Перемішайте, готуйте, струшуючи сковорідку, ще кілька хвилин.

Форму діаметром 20 см змастіть вершковим маслом і присипте дно манкою. Відкиньте фрукти на сито, сироп збережіть.

Викладіть половину сирної маси. Покладіть підготовлені фрукти, викладіть зверху решту сирної маси. Випікайте за 180 °С 40-45 хвилин. Вимкніть духовку і, трохи відкривши дверцята, дайте запіканці охолонути 10-15 хвилин. Дістаньте форму, запіканку остудіть і подавайте, полив сиропом зі сковороди.

Читайте також:

Подавати зі сметаною: рецепт сирної запіканки з манкою

Солодкий чи солоний: дієтологи пояснили, який сир корисніший для здоров'я

Сезонний десерт у духовці: рецепт сирної запіканки з яблуками