Розділи
Матеріали

За бабусиним рецептом: як приготувати лечо з огірками на зиму

Оксана Ханас
Фото: t.me/konservacia_kulinaria/3271

Таке лечо чудово підійде як добавка до гарнірів, так і як закуска.

Попри те, що вже закінчується вересень, осінь ще тішить домашніми овочами, залишки яких можна відправити під кришечку, зробивши смачну заготовку. Рекомендуємо приготувати смачнючу закрутку — лечо з огірками за старим рецептом, яким поділилися в блозі "Консервація і кулінарія".

Лечо з огірками за бабусиним рецептом

Інгредієнти:

  • огірки — 1 кг;
  • помідори — 0,5 кг;
  • болгарський перець — 300 г;
  • цукор — 90 г;
  • сіль — 40 г;
  • рослинна олія — 50 г;
  • оцет 9% — 50 мл;
  • часник — 2-3 зубчики

Спосіб приготування:

Помідори подрібнити через м'ясорубку або блендер і вилити в каструлю. Болгарський перець помити, очистити та нарізати.

У каструлю з томатною масою додати перець, цукор, сіль, олію і часник, пропущений через прес. Перемішати та поставити на вогонь і довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 10-15 хвилин.

Висипати огірки, порізані кружечками, влити оцет, перемішати. Довести до кипіння, потім вогонь зменшити, накрити каструлю кришкою і готувати 5-6 хвилин.

Готове лечо з огірками, помідорами та перцем розлити по гарячих стерилізованих банках і закатати кришками.

Перевернути банки, укрити чимось теплим і залишити до повного охолодження.

Читайте також:

Закуска з перців: рецепт простої та смачної заготовки на зиму

Заготовки на зиму: рецепт варення з гарбуза

Бурякова ікра на зиму: рецепт дуже смачної заготовки